Святі Марія, Франциск, Антоній, Мати Тереза – на недільній Месі

Святі Марія, Франциск, Антоній, Мати Тереза – на недільній Месі

6 листопада, під час Меси, діти парафії Святого Антонія з Падуї у свій спосіб віддали честь святим, котрих традиційно вшановують 1 листопада. 
Замість очікуваної проповіді, що супроводжує уривок з Євангелія, настоятель парафії о. Павло Одуй запропонував присутнім у формі запитань-загадок відгадати святих, котрі щоденно опікуються нами і просять за нас Милосердного Бога.

Відгадуючи почергово святих, про яких говорилося, присутні одразу ж мали змогу безпосередньо «зустрітися» із ними у храмі. 
Діти у відповідних образах, один за одним виходили і ставали поблизу вівтаря. Парафіяни з неабияким захопленням привітали: Архангела Михаїла, Богородицю Марію, святого Йосифа, святого апостола Петра, святого Павла, святу Агнешку, святого Франциска, святого Антонія, святу Терезу від Дитятка Ісус, святу Фаустину Ковальську, святого Максиміліана Кольбе, святу Мати Терезу, святого Івана Павла II. 
Ще одного святого присутнім запропонував відгадати о. Павло. Ним виявився святий Альберт Хмельовський. 
Усі діти в образах небесних заступників були зодягнені у характерну одіж, тримаючи у руках відповідний символ. Так, Архангел Михаїл постав перед присутніми з мечем, святий Петро – з ключем, святий Павло – із сувоєм, на якому записував послання, свята Агнешка – з овечкою і пальмовою гілкою, святий Франциск – із пташкою-свистулькою, святий Антоній – з Ісусом Немовлям і хлібиною, свята Терезка від Дитятка Ісус – з Розп’яттям і трояндою, свята Фаустина Ковальска – зі «Щоденником», святий Максиміліан Кольбе – з короною. 
Вихід кожного святого супроводжувався гучними і радісними оплесками.
Окрім того, під час Меси діти зачитали молитву вірних, взяли участь у Приношенні Дарів і разом з гуртом «S.Anto» піснею прославили люблячого Бога. 
Наприкінці Меси о. Павло поблагословив найменших парафіян та почастував їх цукерками. 
Це дійство, що у свій спосіб закликає навіть маленьких християн іти шляхом святості, стало можливим завдяки ентузіазму та натхненню сестри Боґни Столярчик, сестри Едити Дущак, отців-францисканців і, звісно ж, батьків, котрі своїм прикладом і ставленням виховують дітей в любові до Ісуса.

{gallery}lviv/16.11.01{/gallery}