«Св. Франциск - дзеркало Бога»

«Св. Франциск - дзеркало Бога»

3-4 жовтня
Це були чудові мініреколекції у Більшівцях. То були ми та Бог посеред нас, разом із Св. Франциском.
Про такі зустрічі хочеться завжди говорити і пам‘ятати. Чому запитаєте ви? А саме тому, що ми покликані і зібрані разом, бо того так захотів сам Бог. З різних місць ми приїхали, але місце зустрічі було одне! 🙂
Під час реколекцій, так як і завжди, ми мали Євхаристію, конференції – бр. Павла і Вікторії зі Львова, працю в групах. Також цікавим моментом був брейринг по групах на тему «Життя Св. Франциска» – який приготовила францисканська молодь зі Львова, театр тіней (дякую усім акторам-це було чудово!), „Трансітус” (для тих хто не в курсі – богослужіння-вшанування смерті та переходу  Св. Франциска до Небесного Отця).
Думаю Св. Франциск дуже зрадів у небі, коли побачив нас зібраних разом. Це святий, який конкретно наслідував Ісуса Христа у повсякденному житті. Тому можемо назвати Франциска дзеркалом Бога. Він прагнув бачити у кожній людині віддзеркалення Господа, незалежно від того чи ти бідний,чи багатий, чи грішник. Бо прагнув любити чистим і щирим серцем  кожне Боже створіння.
Думаю усі присутні для себе відкрили щось нове про Св. Франциска та змогли побачити Ісуса Христа у ньому також, як він бачив Його у всіх.
Невід‘ємною частиною зустрічі був спів та грання, організаторами якого були с. Аня та с. Таня. Певно спів допомагав молитись серцем.
А тепер про враження учасників цих мініреколекцій:
Що такого особливого було на цій зустрічі молоді? Що найбільше запам‘яталося?
Мені найбільше запам‘ятався «Транзітус». Але чесно кажучи, мені все сподобалось, безмежно круті люди та прекрасна атмосфера. Занадто сильно вас люблю, маю надію скоро побачитись,- відповіла Вероніка Станкевич.
Запитала Олександра Паюка:
– Як тобі це все дійство у Більшівцях? Може відкрив для себе щось нового про  Св. Франциска?
– Так звичайно! Насправді я взнав Франциска як нову людину. Зовсім по іншому почав відноситись, після того як побував у його «шкурі» і хоча б трохи пережив та відчув те, що він. Взнав про його життя та мрію стати лицарем.
Сестра Анна про музичну групу:
– Сестро Анно,ви як організатор хору, без якого зустріч була б не такою чудовою, як багато сил і часу потрібно для підготовки? І що можливо найбільше вразило?
– Почну із того, що мене найбільше вразило – єдність між нами 🙂 бо насправді хор складається з двох окремих груп: ті, які і грають і співаючі. Репетиції відбуваються окремо в двох різних місцях, і те, що ми  єднаємося в певний момент і вкладаємо кожен свою частинку і це так гарно – мене захоплює! Моєю частинкою є спів. Щодо репетицій – то в нас є наша «Таємниця успішності», молитву, котру нам дав наш засновник о. Яків Альберіоне: ми робимо усе для слави Божої і вкладаємо максимум зусиль, а що не вистачає часу, то Господь доповнює своєю благодаттю). Іцепрацює 😉 бо час завжди обмежений. Щодо групи граючих, цими перлинками займається с. Тетяна Нетреба, яка залишається завжди в тіні, але без якої не можливо було б усе це.
Дякую учасникам,що поділились своїми враженнями.
А також безмежна вдячність для організаторів цієї зустрічі, а особливо бр. Петру, с. Світлані, с. Ані (організатор хору) та с. Тані (організатор музикантів), Люді і Марічці та усім присутнім, які творили Божу атмосферу, про яку хочеться завжди пам‘ятати.
Настя Здибель