СЦЕНКА

СЦЕНКА

27 грудня в с. Мацьківці відбулась Різдвяна сценка, яка вразила всіх своєю казковістю та акторськими талантами.
Нам стало цікаво: Яким чином відбуваються підготовки до різдвяної сценки? І тому ми запросили на розмову головного режисера – постановника цих сценок Світлану Пилипчук.

Слава Ісусу Христу!!! Христос Народився. Дуже радіємо, що Ви прийняли наше запрошення Світлано.
Навіки Богу Слава. Славімо Його.
Скажіть будь-ласка, що особисто для Вас означає Різдво???
Різдво для мене, це час очікування, очікування на різдвяне диво. Коли народжується Боже дитятко я як і всі люди прагну прийняти його в своє серце, і запросити Його в свою родину. І прошу Його про благодаті на прийдешній рік.
Чого Ви очікуєте під час Різдва???
Різдво приносить мені багато радості, тепла та сімейного затишку. Під час різдвяних свят є можливість приділити більше часу своїм рідним, та друзям. Поділитися з ними тією любов’ю, яку подарував нам Господь. А також люблю отримувати і дарувати подарунки.
Як у Вас йде підготовка до Різдва???
Святий Вечір в моїй родині розпочинається з молитви, читання Євангелії, діленням оплаткою з побажаннями та перепрошенням та смакування куті та інших страв на святковому столі.
Після Святої Вечері ми всією родиною йдемо на Пастирку. А на наступний день я разом з малесеньким Ісусиком, також святкую і своє День Народження.
Яким чином у Вас йде написання сценарію до Різдвяних сценок???
Підготовка до написання сценарію відбувається заздалегіть. І у цьому мені допомагають: фрагменти зі Святого Письма, а також долучаються і багато інших людей, напр., Трембач Оксана (наша завідуюча Будинком Культури), та брати Францисканці, яким дуже велика подяка за допомогу. А цього року долучився до нас бр. Петро Франків, який безпосередньо допомагав нам , як і у написанні, так в постановці сценки.
Що Ви відчуваєте під час перегляду та під час закінчення сценки???
Під час самої сценки звичайно дуже хвилююся та переживаю за своїх «маленьких акторів». Але все віддаю в руки Господа, так як кожен раз перед початком сценки ми молимося про Боже благословення та опіку. І вірю в те, що Він разом з нами перебуває, і все відбувається, то на його славу.
А найбільшу радість отримую коли споглядаючи в зал, бачу задоволені очі глядачів, які разом з нами колядують.
Що Ви можете сказати про своїх «маленьких акторів», і як Вам з ними працюється???
Наші «маленькі актори» – найпрекрасніші та наймиліші діти. Працювати з ними неймовірно легко та весело. Кожен з них дуже глибоко переживає свою роль, і тому під час прем’єри йде від них 100% віддача, яку відчувають глядачі.
Звичайно, як і в кожній групі бувають різні ситуації, але це нас тільки вчить та зміцнює, і Бог допомагає нам у цьому.
Яким чином у Вас проходять підготовки до різдвяної сценки???
Підготовка до різдвяної сценки розпочинається з підбору акторської групи, в яку входять всі бажаючі діти та молодь нашої парафії.
Репетиції відбуваються в нашому сільському Будинку культури. Репетиції проходять у радощах та веселощах. І «маленькі актори» приходять на репетицію із великим задоволенням.
Щоби Ви хотіли побажати всім віруючим на це Різдво???
Від усього серця хочу побажати усім, щоб кожна людина особисто зустрілася з Ісусом. Впустили Його в своє серце, та не боялися віддати своє життя в Його руки.
Також миру, радості та спокою усім нашим родинам та нашій Україні. ХРИСТОС РОДИВСЯ – СЛАВІМО ЙОГО!!!
Дякуємо Вам за розмову, за Ваші прекрасні постановки сценок, хочемо Вам і Вашим «маленьким акторам» побажати, щоби з кожним роком Бог Вас всіх надихав все більше і більше.

{gallery}mackivci/17.01.15{/gallery}