Урочистості в честь бл. Якова Стрепи

Урочистості в честь бл. Якова Стрепи

Цими днями вже ввосьме у Львові урочисто вшанували бл. Якова Стрепу – покровителя нашого міста, Львівської Архідієцезії, а також Ордену Братів Менших Конвентуальних (Францисканців) в Україні. Процесійна хода з реліквіями блаженного пройшла в суботу, 8 вересня, від францисканського храму св. Антонія до Кафедрального собору.

Там об 11.00 год. була звершена Св. Меса, яку очолив архієпископ Дам’ян Зімонь із Катовіц, співслужили архієпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський, його єпископи-помічники Леон Малий і Едуард Кава, генеральний вікарій Львівської Архідієцезії отець-інфулат Юзеф Павлічек і єпископ-сеньойор Мар’ян Бучек.
В урочистостях взяли участь богопосвячені особи та вірні з різних парафій Львівської Архідієцезії, серед яких – молодь і діти.
Процесії передувало Трідіум, яке тривало від середи до п’ятниці в Санктуарії св. Антонія. Щодня вечірні Св. Меси звершувались на польській і українській мовах. Після Євхаристій відбувалося богослужіння до бл. Якова Стрепи, а вірні мали змогу вшанувати його реліквії та написати наміри, в яких молилися за заступництвом блаженного.
У середу Св. Месу о 18.00 год. очолив о. Славомир Зелінський OFM Conv, відповідальний за Відділ загального душпастирства Львівської Архідієцезії, а впродовж Трідіум Євхаристії звершували Отці Францисканці, які служать у храмі св. Антонія.
У суботу, перед процесією, відбулось богослужіння до бл. Якова Стрепи. Його провів настоятель храму о. Павло Одуй OFM Conv.

{gallery}lviv/18.09.09{/gallery}