Урочистість св. Франциска в Борисполі

Урочистість св. Франциска в Борисполі

Кожен францисканський храм 4 жовтня обходить виняткове свято. Урочистість Святого Отця Франциска, засновника трьох Орденів: Братів, Сестер і Світських.

У переддень тієї урочистості брати дотримуються строгого посту, тобто їдять один раз до сита, а багато хто з них постить на хлібі та воді. На закінчення цього дня звершується богослужіння покаяння, що носить назву Transitus, під час якого правиться пам’ятка смерті Франциска.
Наступного дня, 4 жовтня, звершується Урочистість святого патріарха Ордену. Усі, хто належать до Францисканських Орденів і учасники літургії в інших храмах можуть отримати повний відпуст за звичайних умов. У багатьох монастирях в цей день відбуваються додаткові відправи, такі як прийняття до Ордену, прийняття до новіціату чи обряд облачення (постригу).
У монастирі св. Бонавентури єпископа в Борисполі, центральному домі Ордену Братів Менших Конвентуальних в Україні мали місце значні події. В першій половині дня була відслужена Меса в Домі св. Франциска в Бортничах, в якому сестри Дочки Непорочного Серця Діви Марії провадять сімейний будинок дитини. Натомість вечором у нашому храмі під час Євхаристії, яку очолив бр. Едуард Кава, делегат провінціала в Україні до постулату був прийнятий Роман Гуцол. 
Під час обряду прийняття бр. Роман склав на руки бр. Едуарда наступне прохання про прийняття: Прошу Тебе, бр. Едуарде і братів всієї спільноти, щоби я міг перебувати з вами і з вашою допомогою переконатися, чи це є моїм покликанням – наслідувати Господа нашого, Ісуса Христа у Францисканській родині. Навчіть мене молитися і пережити істинне навернення. Виховайте мене у братерській спільноті, в терпеливості і радості. І отримав відповідь: Кажу до тебе слова Христа: Прийдіть і подивіться. З радістю приймаю тебе в цьому домі формації на час постулату, щоб ти міг істинно розпізнати своє покликання і досвідчити нашого братерського і францисканського життя в служінні Церкві.
На завершення обряду новоприйнятий кандидат отримав знак ТАУ і Твори св. Франциска.

{gallery}boryspil/13.10.04{/gallery}