Урочистість Першого Причастя у Львові

Урочистість Першого Причастя у Львові

В неділю у львівському храмі св. Антонія відбулась урочистість І Св. Причастя. І хоча людей не було, як зазвичай, багато, тільки діти, їхні батьки, хресні, бабусі, дідусі та найближчі, – атмосфера була особливою і святковою.
На початку кожної Св. Меси о. Павло, настоятель парафії, виходив до дітей, які знаходилися перед костелом, і після прохання наймолодших дозволити приступити до Св. Причастя, вводив їх до храму. Також діти, на початку Євхаристії, отримали, перед такою важливою подією в їхньому житті, благословення батьків.
Літургію Слова приготували наймолодші: вони читали читання і молитву вірних, співали псалом. Після проповіді мало місце відновлення хрестильних обітниць. А пізніше настав той момент, на який діти, із трепетом у серці, чекали – вони, вперше у житті, прийняли Тіло і Кров Ісуса Христа.
О. Павло заохотив дітей, щоб вони не забували приймати Ісуса під видом хліба і вина впродовж цілого свого життя, і в такий спосіб – кормили свою душу. А також пояснив, що: „Ми є тим, що ми споживаємо. Споживаючи Тіло Ісуса – ми маємо бути подібними, через нашу поведінку і вчинки, до Господа, інші люди повинні бачити в нас Бога”.
Дітей до І Св. Причастя підготували с. Богна, с. Тетяна, с. Едита і с. Ірина – Сестри Серцянки, які працюють у парафії.
На завершення Св. Мес батьки подякували Сестрам за працю, вкладену у християнське виховання їхніх дітей, і Отцям Францисканцям – за служіння через Таїнство Сповіді та Євхаристії, за роз’яснення Божого Слова. Діти ж подякували батькам за їхню любов.
Це був незвичайний день, про який усі, а особливо – наймолодші, пам’ятатимуть впродовж усього свого життя.