У храмі св. Антонія парафіяни прийняли Таїнство Миропомазання

У храмі св. Антонія парафіяни прийняли Таїнство Миропомазання

1 червня, у свято Пресвятої Діви Марії Матері Церкви, 7 осіб з парафії св. Антонія у Львові прийняло з рук отця єпископа Едуарда Кави OFM Conv Таїнство Миропомазання.

Св. Месу о 19.30 год. очолив отець єпископ Едуард, який виголосив також Пастирське Слово до присутніх на урочистості. Співслужили Євхаристію о. Павло Одуй, настоятель парафії та о. Славомир Бистрий, який впродовж року готував кандидатів до таїнства християнської дозрілості, – так ще називають Таїнство Миропомазання, – проводячи катехези.

Саме таїнство мало місце після гомілії. Кандидати до миропомазання підходили, по черзі, до отця єпископа, який помазував чоло кожного святим миром (олією, змішаною з пахощами, і освяченою єпископом) та клав руки на його голову, промовляючи сакраментальні слова, властиві обрядові.

Таїнство Миропомазання зміцнює благодать хрещення. У римсько-католицькій Церкві його може та зобов’язаний прийняти кожен, хто вже охрестився, на відміну від православної та греко-католицької Церков, де миропомазання уділяється під час хрещення.

Наслідком цього таїнства є особливе зішестя Святого Духа, яке допомагає зростати одержаній під час хрещення благодаті, ще міцніше пов’язує людину з Христом і Його Церквою, та зміцнює в душі дари Святого Духа.