«Францисканська Молодь» запрошує до спільноти

«Францисканська Молодь» запрошує до спільноти

У парафії святого Антонія з Падуї створено нову спільноту «Францисканська молодь», засновану на цінностях, сповідуваних святим Франциском з Асижу. 
Як зазначив Артур Сподар, брат-францисканець: «Назва цієї спільноти говорить сама за себе.

Тож не дивно, що ініціатива її створення належала саме молоді. Головна ціль спільноти – пізнати, яким є життя святого Франциска і як наслідувати його у своєму щоденному житті, сповідуючи такі цінності як: простота, убогість, відкритість духа, любов до світу і людей.
Святий Франциск залишив чимало листів, в яких дає поради, як згідно з його харизми повинно виглядати життя. Ми так живемо у монастирях. Однак запрошуємо молодь жити за тими самими принципами у світі». 
Такої ж думки дотримується і Вікторія Василюк, відповідальна за формацію. «Наша формація передбачає формування в дусі святого Франциска та показує нам, наскільки чудовим є стиль його життя. Щоб наслідувати цього святого не обов’язково бути монахом чи монахинею. Адже можна бути і світським францисканцем», – наголосила юнка. 
Учасники спільноти вже пройшли чотири формаційні зустрічі. Однак і надалі молодь провадитиме їх францисканському дусі. Кожна із них розпочинатиметься молитвою та читанням Слова. Опісля усі матимуть час аби осмислити почуте та висловити свої думки. А ще, тут пануватиме дружня атмосфера любові, приязні та братерства, в якій кожен може зустріти щирих та вірних друзів. 
В Україні, окрім Львова, такі спільноти є лише у Києві та Вінниці. Щосезону, під час визначених вихідних днів, молодь цих спільнот матиме змогу зустрітися, поділитися своїм досвідом служіння та збагатитися духовно. А влітку взяти участь у спільних реколекціях.
Наразі спільнота, що провадить своє служіння при храмі святого Антонія з Падуї налічує близько десяти осіб. Однак її учасники сподіваються, що з часом, охочих жити за прикладом святого Франциска з Асижу стане значно більше.

Довідка:
Формація «Францисканська Молодь» заснована у Польщі.
Її становлення відбувається на основі Статуту, затвердженого 9 лютого 2006 року Провінціальним Міністром Краківської Провінції Братів Менших Капуцинів.
Головними цілями формації є зростання в християнсько-францискансько-капуцинському дусі.

{gallery}lviv/16.11.18{/gallery}