Францисканські Молодіжні Реколекції

Францисканські Молодіжні Реколекції

Францисканські реколекції OASIS беруть свій початок від руху Світло-Життя, який появився в Польщі в 50-х роках ХХ ст. і відомий підназвою «Оaza». Його засновником був отець Францішек Бляхницький, який спробував створити у соціалістичному середовищі тогочасної Польщіхристиянську систему формування дітей і молоді. У даний час до цьогоруху належать люди різного віку і покликання: діти, молодь, дорослі, подружжя, родини, священики та богопосвячені особи. Метою «Оazу» євиховання зрілих християн, а засобами – Святе Писання, Євхаристія таспільнота.
Францисканські молодіжні реколекції OASIS на Україні відбуваються в Санктуарії Матері Божої в Більшівцях (Івано-Франківська обл.) та збирають молодь віком від 14 до 18 років. Проводить їх о. Кароль Янушевський OFMConv. (Орден Братів Менших Конвентуальних) разом заніматорами зі Школи християнського життя та євангелізації.
Мета Францисканських Молодіжних Реколекцій:
Це зустріч з Ісусом, поглиблення віри.

Це можливість з Ним заприятелювати і побачити Його конкретну діяльність в кожному індивідуальному житті.
Це шанс, щоб пізнати Бога, іншу людину, себе.
Це нагода, щоб поглянути на себе іншими очима, знайти нових друзів і відкрити нові горизонти..

Це спільні забави, щоденні прогулянки, ділення в малих групах, веселі і творчі вечори, зустрічі з християнськими психологами і не тільки…
Перші  Францисканські Реколекції OASIS відбулися 22-29 жовтня 2011 р. і пройшли під девізом «І дам вам нове серце, і нового духа…».
Другий тур реколекцій зібрав молодь на зламі 2011-2012 року (27 грудня-5 січня). Були вони присвячені вічній та завжди актуальній теміі називалися: «Створені для любові». Час завершення старого і початокнового року зазвичай є часом задуми над своїм життям, моментом нових постанов та надією на кращі зміни для більшості людей, навіть якщовони зовсім молоді. Роздуми та увагу учасників аніматори старалисяскерувати на покликання людини до справжньої любові, джерелом якої єБог, що створив людину на свій образ, створив чоловіком і жінкою…

Наступний приїзд у Більшівці заплановано під час шкільних весняних канікул.