Храмове свято в честь св. Антонія з Падуї

13 червня у цілому світі римсько-католицька Церква згадує св. Антонія Падуанского. У цей день до львівського санктуарію св. Антонія щороку приходить велика кількість шанувальників і парафіян з цілого міста і околиць, щоб вшанувати Покровителя цього місця у день храмового свята, а також подякувати Богові за отримані благодаті через його заступництво і просити про допомогу у різних життєвих справах.

Цього року святкування було дещо іншим. Через карантин не було можливості звершувати Св. Месу в сквері біля храму, не було Євхаристійної процесії, не роздавався хліб св. Антонія. Урочисті Св. Меси звершувалися в храмі, а кількість людей, які могли взяти участь у Літургії була обмеженою. Дехто єднався у спільній молитві, перебуваючи назовні, біля костелу. Проте, незважаючи на карантин, людей не забракло.

Також шанувальники св. Антонія мали можливість подивитися Літургію наживо на інтернет-сторінці парафії.

Св. Меси звершувались упродовж цілого дня. Євхаристії о 10.00 і 18.30 год. очолив отець єпископ Едуард Кава OFM Conv, який скерував до вірних Пастирське Слово. Інші Св. Меси звершували о. Станіслав Пенкала, о. Славомир Бистрий і о. Артур Сподар, які здійснюють пастирське служіння у санктуарії.

На завершення кожної Літургії було богослужіння до св. Антонія, благословення реліквіями святого та освячення лілій.