ХРАМОВЕ СВЯТО У ЛЬВОВІ

ХРАМОВЕ СВЯТО У ЛЬВОВІ

Традиційна Урочистість св. Антонія з Падуї у Львові зібрала як завжди багато вірних, які люблять, шанують і приходять до свого Покровителя зі всіма своїми різноманітними турботами, проблемами, бідами. Св. Антоній допомагає всім, хто його щиро просить. І він вислуховує так, як його просять.

Він допомагає знайти свою долю, зцілює, випрошує дар потомства для бездітних сімей, відвертає від алкоголю, наркотиків та змінює життя, а одна з його шанувальниць навіть закінчила Медінститут з червоним дипломом, хоч зовсім не була така здібна, вона лише кожного разу проходячи повз храм просила про допомогу у навчанні. Не можна перелічити всіх чудес, які вчинив св. Антоній. Про його славу та міць свідчать люди, що прибувають зі своїми проханнями, подяками та обов’язково з ліліями за будь-якої погоди та обставин 13 червня кожного року на Личаківське узгір’я зі Львова та околиць, а також з таких віддалених францисканських парафій як Бориспіль та Мацьківці.
Цього року Святу Месу очолив єпископ Яцек Пиль ОМІ, нещодавно висвячений єпископ-помічник Одесько-Сімферопольської дієцезії. У слові Божому до вірних він свою увагу зосередив на святості, до якої покликаний кожен християнин, про що так часто забувають вірні. Забувають про те, що на початках християнства слово ”святий” було синонімом сповідника Христа. На прикладі життя св. Антонія з Падуї він показав дорогу святості, якою веде Господь. Дорогу, якою пройшов св. Антоній, а також багато інших святих, якими зараз ми так захоплюємося.
Завершилася св. Меса молитвою до Покровителя цього дня, євхаристійною процесією вулицями міста довкола монастиря францисканців, а після благословення Найсвятішим Таїнством отець-єпископ зазначив, що це його перша Меса у цьому місці і з цієї нагоди він уділив ”приміційного” єпископського благословення всім присутнім.

 {gallery}lviv/13.06.13{/gallery}