Храмове свято у м.Борисполі

Храмове свято у м.Борисполі

«Преображення є дуже важливою подією адже сам Бог Отець звертається до апостолів зі словами: „Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав. Його слухайтеся!”», – наголосив о. Віталій Безшкурий – настоятель Кафедрального Собору св. Олександра , що очолював урочисту Євхаєристію 6-го серпня з нагоди храмового свята в Парафії Преображення Господнього у м. Бориспіль. 

Кожна людина прагне побачити правдиве Боже обличчя – обличчя преображеного Ісуса перед Господом. Зустріч з Живим Преображеним Богом перемінила життя Апостола Петра, доказом чого є слова „Господи, добре нам тут бути! Як хочеш, розташую тут три намети: один для тебе, один для Мойсея і один для Іллі.”.

Преображення Госполнє до нині громадить вірян наколо Ісуса. Таким чином парафіяни та гості з різних куточків України зібралися для спільної молитви та зустрічі з Богом.

На урочистість завітали о. Олексій – директор Радіо Марія, о.Юзеф та о.дк. Вадим – капуцини, о. Станіслав – місіонер, о. Аркадюш з храму Св. Миколая, о. Ігор з УГКЦ у м.Борисполі, о.Іван та о.Михайло з УПЦ КП у м.Борисполі та  отці францисканці конвентуальні: о.Микола та о.Мар’ян з Кременчука та о.Андрій і о. Кшиштоф з Мацьківець з парафіянами.

На Євхаристії особливим чином молилися за мир в Іраку та Україні. Отець Віталій звернув увагу вірян, що в такий складний час для нашої країни, коли існує спокуса відповісти злом на зло,  слід пам’ятати про головні заповіді – «Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою» та «Люби свого ближнього, як самого себе».

Наповнені Божою присутністю, так само як і учні повернувшись з гори Тавор, парафіяни та гості вирушили урочистою процесією, щоб нести Ісуса іншим.

Євхаристія завершилася співом «TeDeum» та освяченням яблук.

Своєю радістю та пережиттям Бога віряни могли поділитися на спільній агапі.

{gallery}boryspil/14.08.06{/gallery}