Хресна дорога вулицями Львова

Хресна дорога вулицями Львова

Господи Ісусе, ми дякуємо Тобі за всі таємниці Відкуплення: за Муку, Смерть Воскресіння… Допоможи нам наслідувати Тебе, так як дозволив нам пройти Хресну Дорогу. Вчини, щоб ми йшли за Тобою дорогою нашого життя. Ми, так як Апостоли, хочемо споглядати та торкатися рани Твого боку, щоб зрозуміти любов, яка перевершує всіляке розуміння…
(молитва на завершення Хресної Дороги)

Хресна Дорога вулицями Львова у Велику Середу 2013 р. відбулася незважаючи ні на що. Холод та нерозчищені дороги не стали перешкодою для багатьох католиків і не тільки, які йдучи слідами Господа Ісуса, єднаючись з Ним у стражданні, роздумували над власним життям, над своєю „via crucis”.
Ця особлива молитва, присвячена роздумам над таємницями страждання та смерті Ісуса Христа, прийшла до нас з Єрусалиму, де чисельні паломники відвідували місця пов’язані з Мукою Христа. У середньовічній Європі Хресна Дорога набула популярності завдяки францисканцям та домініканцям. Натомість львівським францисканцям, які опікуються Санктуарієм св. Антонія, ми завдячуємо організацію щорічної Хресної Дороги вулицями нашого міста.
Як подяка за всі отримані від Бога дари, розпочалося це виняткове богослужіння Євхаристією у Катедральному храмі під проводом Архиєпископа Мечислава Мокшицького. Разом з ним Святу Месу звершували священики з усіх львівських парафій, Отці Домініканці, Отці Францисканці, а також єпископ-помічник Леон Малий та генеральний вікарій Архідієцезії о. інфулат Юзеф Павлічек.
Процесія з хрестом, яка розпочалася біля входу до Львівської Катедри, пройшла уже звичним шляхом: через площу Ринок, минула чисельні храми Львова та традиційно завершилася адорацією хреста в Санктуарії св. Антонія на Личаківській. Уділяючи всім зібраним біля храму св. Антонія пастирське благословення, Архиєпископ Мечислав дякував Отцям Францисканцям за організацію, вірним за чисельну участь та відкритість на любов Христа, а також побажав, щоб Воскреслий Христос обдарував їх своїм миром і радістю.
{gallery}lviv/13.03.27{/gallery}