Хресна Дорога вулицями Львова

Хресна Дорога вулицями Львова

За традицію, яка склалась в нашому місті, незадовго до кінця посту, а саме у Велику Середу, вулицями міста проводиться хресна дорога, де духовенство та вірні римо-католики міста Львова єднаються у спільній молитві.

Увечері в Страсну Середу, 16 квітня, Святу Месу в митрополичій базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії та Хресну Дорогу вулицями Львова очолив Архієпископ Мечислав Мокшицький. Після Святої Меси вірні подивились короткий документальний фільм про хрест, який блажений Йоан Павло ІІ вшанував у своїх руках під час хрестної дороги у Велику Пятницю у 2005 році.
Митрополит закликав прибулих з усіх парафій міста під час молитовної ходи нести свій життєвий хрест та пережити усе, що звершив Ісус Христос для нашого Спасіння.
Двома мовами – польською і українською молилися духовенство і миряни, котрі провадили Хресну Дорогу від катедри через площу Ринок, далі вулицею Вірменською, побіля Домініканського костелу на вулицю Руську, а звідти піднялися до Митрополичої Курії й завершили молитовну ходу в санктуарії св. Антонія, де присутні вшанували хрест, який блажений Йоан Павло ІІ тримав у своїх руках під час хрестної дороги у Велику Пятницю у 2005 році. „Я дуже вдячний, я дуже тішуся, що нас в цьому році так багато йшло за Христом, разом зі словами бл. Йоана Павла ІІ – сказав після завершення Хресної Дороги Архієпископ Мечислав Мокшицький. – Я думаю що Він був присутній під час нашої спільної молитви”. Митрополит подякував отцям францисканцям і парафії св. Антонія, котрі духовно підготували Хресну Дорогу, а також подякував міліції за допомогу, за безпеку під час хрестної дороги.

http://diocese-lviv.org/index.php?option=com_content&view=article&id=3286%3A2014-04-16-20-58-09&catid=1%3Alatest-news&lang=pl

{gallery}lviv/14.04.17{/gallery}