Християнська порадня. Натуральне планування сім’ї

Християнська порадня. Натуральне планування сім’ї

17 квітня при храмі св. Антонія під керівництвом о. Петра Франківа відбулась зустріч групи україномовної спільноти з Марією Тимошенко, лікарем, яка веде лекції для подружніх пар, а також для молоді, що готується до подружжя.
Основною темою зустрічі було природне планування родини. Лекція охоплювала також інші, не менш важливі питання християнського життя: пізнання себе, конфлікти в родині та шляхи їх вирішення, контрацепція – подарунок з країни смерті.

Найважчою працею нашого життя – це пізнання самого себе. Найбільша перемога у житті – це перемога над самим собою. На скільки людина може пізнати себе, на стільки вона може пізнати іншого. Найважливішими аспектами у процесі пізнання є визначення характеру людини, темпераменту, світогляду, духовного стану та її орієнтації у житті. Саме ця інформація допоможе зрозуміти нам, що усі ми різні від народження, і якщо над характером можемо працювати, то наш темперамент уже закладений природою. Є різні типи людей і усі по різному реагують на похвалу, критику, стрес, гріх та інші ситуації. На тлі цих відмінностей часто виникають конфлікти, нам важко зрозуміти людину з іншим темпераментом.
Якщо ми хочемо будувати своє життя на фундаменті християнської віри, то повинні пізнати Ісуса, а щоб пізнати Його, треба працювати над собою, а праця над собою полягає у вивченні та дослідженні Слова Божого.
Життя кожного із нас складається з трьох основних спільнот: батьки, подружжя, діти. Стосунки з батьками мають формуватись на повазі, ми повинні їх слухати, але рішення приймаємо разом із своїм чоловіком чи дружиною. Для сім’ї важливими є вміння мовчати, поважати, пробачати, дякувати, молитися разом. Діти – це завжди благословення Боже. Відкладати можна усе, але не народження дитини.
Природне планування сім’ї – це процес, який потребує великої праці, це частина шляху до пізнання себе, який не можна пройти чи дослідити за 2-3 лекції. Жінка має спостерігати за собою, вивчати свій гормональний стан при різних життєвих ситуаціях близько двох років. За цей час з допомогою консультантів та інструкторів по натуральному плануванні сім’ї жінка починає розуміти свій організм та може передбачити час сприятливий для зачаття. Методів для цього є багато, але кожен з них потребує фахової консультації та певного періоду навчання.

{gallery}lviv/13.04.22{/gallery}