2019 - „Володарі перснів”

2019 - „Володарі перснів”

Кожного року, влітку, у Більшівцях (Івано-Франківська обл.) у францисканському санктуарії Пресвятої Діви Марії Цариці Миру проходять Зустрічі Молоді, які організовують впродовж багатьох років Брати Францисканці Конвентуальні. У них бере участь молодь різного віку та з різних куточків України.
Зустрічам Молоді передують піші паломництва зі Львова, Снятина і Тернополя. Частина молодих людей впродовж кількох днів іде пішки до Марійного санктуарію, щоб пізніше там залишитись і поглиблювати свої знання про Бога і віру в Нього.
Щороку зустріч відбувається під іншим девізом. Остання пройшла під девізом „Володарі перснів” і була присвячена темі покликання, а особливо – до подружнього життя і будування відносин.
Програма цьогорічної Зустрічі, яка пройшла в днях від 13 по 17 липня, була цікавою і насиченою.
У неділю було храмове свято в парафії Пресвятої Діви Марії Цариці Миру. Центральною подією цього дня стала Євхаристія, перед якою відбулося урочисте впровадження до санктуарію ікони Матері Божої. Ця ікона є копією чудотворної ікони, яка сьогодні знаходиться у костелі св. Катерини в Гданську, куди була вивезена братами кармелітами під час ІІ Світової Війни, 1945 р., коли храм зазнав великої руйнації. Урочисту Св. Месу очолив  Єпископ Броніслав Бернацький, Ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії, співслужили Архієпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський і присутні на святі священики. Закінчився святковий день концертом християнського музичного гурту „ПІД НЕБОМ”.
Впродовж Зустрічі молодь щодня збиралася на спільну ранкову молитву, брала участь у Св. Месі та конференціях, після яких проходила праця в групах і на яких обговорювалися питання на різну тематику. Під час Зустрічі проходили майстер-класи, учасники виконували творчі завдання. Мав місце інтеграційний сніданок. Звечора, на закінчення дня, була казка на добраніч.
Невід’ємним пунктом програми кожної Зустрічі Молоді є адорація Пресвятих Дарів і Хресна Дорога вулицями Більшівців, в якій також беруть участь місцеві жителі. Цього року не було звичної для всіх Хресної дороги, натомість мала місце „Дорога спокус”, яку підготувала молодь із Хмельницької області.
Ще однією цікавою подією став КВЕСТ на тему: „Цінності для доброго життя”. Його завдання полягало на тому, щоб перевірити, або ж навчити кожного учасника важливих життєвих цінностей, серед яких вірність, любов, чесність, щирість.
Під час Зустрічі також був час на особисту молитву чи на розмову з богопосвяченими особами. Був час і для відпочинку – цього року мали місце українські вечорниці, на яких був обов’язковим дрес-код.
Молодим людям подобаються ці зустрічі. Ось кілька свідоцтв учасників Зустрічі Молоді.