Чи буде повернуто парафіяльний будинок?

Чи буде повернуто парафіяльний будинок?

3 грудня, представники парафіяльної громади костелу святого Антонія з Падуї у Львові передали польським та українським парламентаріям Петицію щодо повернення парафіяльного будинку. 
Парламентська група Польського сейму прибула до Львова аби взяти участь у конференції, що проводилась у Львівському національному університеті ім. Івана Франка.

Віце-спікер Сейму Республіки Польщі Ришард Терлецький прибув до університету разом із представниками Сенату, у супроводі генерального консула Польщі у Львові Веслава Мазура та заступника Голови Верховної Ради України Оксани Сироїд.
Перед університетом відбулася їхня зустріч із представниками парафіяльної громади костелу Святого Антонія з Падуї. Громада костелу вручила представникам влади обох держав петицію, підготовану двома мовами щодо повернення парафіяльного будинку костелу святого Антонія з Падуї.
Зокрема, у зазначеному документі було сказано про те, що в демократичній правовій державі, несправедливо конфісковане майно повинно підлягати принаймні реституції, якщо його не повернуто законним власникам. Однак міська рада чинить у цій справі несправедливий опір, що є проявом певної дискримінації та ворожості у відношенні до окремих громад. 
Опісля о. Станіслав Кава коротко розповів представникам влади про багаторічні спроби відновити історичну справедливість та повернути парафіяльній громаді вказану будівлю. Парафіяни храму святого Антонія з Падуї щиро сподіваються, що їхнє прохання не залишиться без уваги і питання повернення плебанії костелу буде вирішено найближчим часом.

 {gallery}lviv/16.12.05{/gallery}