ЄВХАРИСТІЙНИЙ КОНГРЕС У ЛЬВОВІ

Від 26 травня по 3 червня 2012 року римсько-католицька Церква на Україні переживала Євхаристійний Конгрес. Пройшов він під девізом: ”Ісус Христос, вчора і сьогодні, той сам на віки”. Конгрес розпочався урочистою св. Месою в суботу, 26 травня, в київському храмі св. Олександра. Весь тиждень, поки відбувався Конгрес, був наповнений ”подякою за великі діла, які Бог вчинив в наш час і на нашій землі”.
Цьому служили урочисті Євхаристії, які відбувалися у всіх святинях нашої країни, а особливо Євхаристії в стаційних і деканальних храмах у вівторок, 29 травня, і в четвер, 31 травня. Завершився Конгрес урочистою Св. Месою в недільний ранок 3 червня на площі перед Ветеринарною Академією у Львові. Очолив цю Урочистість, а також проголосив проповідь спеціальний делегат Папи Бенедикта XVI, кардинал Angelo Comastri, генеральний вікарій держави Ватикан, протоієрей Ватиканського Собору. В скерованому слові Божому, приводячи приклад життя св. Франциска і бл. Матері Терези з Калькути, він пояснював, що суть Євхаристії – це дар зі свого життя. Св. Месу служило близько 20 єпископів, прибулих з України, Польщі, Білорусії і Румунії, а також близько 300 священиків, що працюють в нашій країні.
Після св. Меси вирушила Євхаристійна процесія до львівської Катедри, під час якої тисячі вірних дали привселюдний вираз своєї приналежності до спільноти Церкви. Цей день був також днем Ювілею Дітей. В зв’язку з цим після завершення Урочистості на площі перед Катедрою для них відбувся концерт релігійної музики за участю групи „SAnto” з парафії
св. Антонія та кількох інших дитячих груп. Варто зауважити, що наступного дня, 4 червня, гість з Ватикану відвідав храм св. Антонія, віддаючи шану нашому великому Покровителю.

{gallery}lviv/12.06.02{/gallery}