Євхаристія в намірі припинення епідемії коронавірусу

Євхаристія в намірі припинення епідемії коронавірусу

Відповідаючи на численні прохання вірних, Апостольський Престол декретом Конгрегації божественного культу і дисципліни Таїнств „Щодо святої Меси на час пандемії” запропонував служіння благальної Св. Меси в намірі припинення епідемії.

У санктуарії св. Антонія Св. Меси в намірі припинення епідемії коронавірусу були звершені у четвер, 7 травня 2020 р.

Ранкову Євхаристію о 8.00 год. очолив о. Славомир, вечірні Служби Божі о 18.00 і 19.30 год. звершили о. Артур і о. Павло, настоятель парафії.

Також у інших францисканських храмах в Україні звершуються Св. Меси в намірі припинення епідемії. Серед них є санктуарій Пресвятої Діви Марії Цариці Миру в Більшівцях (Івано-Франківська обл.). Там Служба Божа враз із богослужінням до Матері Божої відправлялась у понеділок, 4 травня 2020 р.

МОЛИТВА

Всемогутній і вічний Боже, надзвичайний захисте у всякій небезпеці, котрий вислуховуєш своїхдітей, яких торкнулось лихо і які з вірою возносять до Тебе свої благання; просимо Тебе: милостиво зглянься над нами, дай вічне спочивання померлим, розраду тим, які плачуть, здоров’я хворим, мир помираючим, сил медичним працівникам, які трудяться ради здоров’я своїх братів і сестер, та духа мудрості нашим правителям. Дай нам відваги доброзичливо наближатися до всіх, щоб ми могли всі разом прославляти Твоє святе Ім’я.