Єпископські свячення о. Домінік Метьє OFMConv

Єпископські свячення о. Домінік Метьє OFMConv

Францисканець Домінік Метьє, призначений Святішим Отцем архієпископом Тегеран-Ісфаганської архідієцезії, прийняв 16 лютого 2021 р., у базиліці Дванадцяти Святих Апостолів у Римі, єпископські свячення. Свячень уділив кард. Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков, а допомагали головному служителю кард. Мауро Гамбетті OFMConv і архієпископ-пенсіонер Ісфагана Ігнаціо Бедіні SDB.

В урочистій літургії взяли участь численні архієпископи та єпископи, настоятелі римських генеральних домів, священики і богопосвячені особи. Серед запрошених гостей були державні службовці Ісламської Республіки Іран і Королівства Бельгія.

На початку урочистості генеральний міністр о. Карлос Альберто Тровареллі звернувся до всіх присутніх зі словами привітання. Особливу подяку за відданість у служінні Ордену він скерував на адресу архієпископа о. Домінік Метьє, висловивши, при цьому, повагу за прозорість у відносинах між нововисвяченим архієпископом і людьми.

Під час гомілії кард. Леонардо Сандрі заохотив нового архієпископа до відважного виконання повіреної йому місії, черпаючи натхнення зі слів, скерованих до пророка Єремії в описі його покликання, і з Проповіді на Горі, описаній в Євангеліє Матея. А згадавши про незвичайне захоплення архієпископа Домініко астрономію, нагадав про Трьох Мудреців, які, за традицією, походили саме з Персії. Кардинал зауважив подібність між спостеріганням за зірками і новим служінням архієпископа: у його єпископському гербі перська зірка, що символізує Діву Марію, торкається імені Ісуса, на білому фоні євхаристійного хліба.

На завершення нововисвячений архієпископ Домініко скерував, на різних мовах, слова подяки до всіх, хто брав участь в урочистості.

Fr. Víctor Manuel MORA MESÉN
Fr. Agnello STOIA