Асамблея богопосвячених осіб у Львові

Асамблея богопосвячених осіб у Львові

У днях 14-18 вересня 2015 року в приміщеннях конференц-залу стадіону «Арена-Львів» відбулась перша в історії Асамблея богопосвячених осіб під гаслом «Євангельське сопричастя богопосвячених осіб Української Греко-Католицької Церкви та Римсько-Католицької Церкви в Україні».

Станом на сьогодні в Україні працює 1500 богопосвячених осіб в УГКЦ та 1000 богопосвячених осіб у РКЦ. 

Організаторами Асамблеї були 4 Конференції старших настоятелів богопосвяченх осіб в Україні. Від імені Конференції чоловічих орденів Римсько-Католицької Церкви відповідальним за організацію Зустрічі був віце-голова Конференції о. Едуард Кава OFM Conv. У Асамблеї брало участь 620 богопосвячених осіб із цілої України.

Асамблея розпочалася у понеділок звечора Євхаристією, яку очолив Архієпископ Мечислав Мокшицький, Метрополит Львівський і Голова Конференції Єпископату Римсько-Католицької Церкви в Україні та була відслужена у латинській катедрі у Львові та завершилась Літургією, яку очолив Метрополит Львівський Греко-Католицької Церкви Архієпископ Ігор Возняк у Соборі св. Юра у Львові.

Від вівторка до четверга у конференц-залах стадіону «Арена-Львів» відбувалася зустріч богопосвячених осіб обох Католицьких Церков в Україні. Під час зустрічі конференції провели: Архієпископ Томас Галліксон, Апостольський Нунцій в Україні, Архієпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський, Архієпископ Ігор Возняк, Метрополит Львівський УГКЦ, Єпископ Діонісій Ляхович (УГКЦ), Апостольський Візитатор для греко-католиків в Італії та Іспанії, Єпископ-помічник Одесько-Сімферопольської дієцезії Яцек Пиль ОМІ, Єпископ-помічник Кам’янець-Подільської дієцезії Радослав Змітровіч ОМІ, о. Юзеф Августин SJ, о. Роман Лаба OSPPE, о. Петро Куркевич OFM Cap, с. Анна Зайончковська FMA.

Під час Асамблеї мали місце праці в групах, серед аніматорів яких були о. Петро Франків OFM Conv. зі Львова і о. Павло Одуй OFM Conv. з Мацьківців.

{gallery}akcje/15.09.17{/gallery}