Екуменічна молитва в День Міста Львова

Екуменічна молитва в День Міста Львова

Цього року в днях 1-4 травня Львів – найбільше місто Західної України, яке протягом багатьох століть було науковим, культурним та національним центром регіону, святкував свій 758 День народження.

У рамках святкування Дня Міста у неділю, 4 травня, о 14.00 годині біля входу до Ратуші мала місце екуменічна молитва. Молитву очолили генеральний вікарій Львівської архідієцезії о. пралат Йосиф Павлічек разом з римсько-католицькими священиками, серед яких було двоє францисканців: настоятель Костелу св. Антонія у м. Львові о. Владислав Лізун OFM Conv і виконуючий обов’язки директора Відділу Загального Душпастирства львівської римсьо-католицькі архідієцезії о. Славомір Зеліньскій OFM Conv. У молебені брали участь духовенство Вірменської Апостольської Церкви, Української Православної Автокефальної Церкви, Православної Церкви КП та Протестанти.
Львів’яни і гості міста мали змогу спільно молитись за мир в Україні. Усі присутні на екуменічній молитві просили заступництва Матері Божої, св. Архангела Михаїла і інших святих. Під час молитви також молилися за померлих на Майдані в Києві.
Подякувавши за спільну молитву, мер Львова п. Андірй Садовий пояснив причину святкування Дня міста з жалобним характером і звернувся до городян та гостей міста із закликом про єдність і про те, щоб мали Бога в серці.