„Заплата за наш труд – Ваша присутність у храмі”

„Заплата за наш труд – Ваша присутність у храмі”

Слова вдячності, любові, побажань добра та потрібних благодатей лунали у храмі св. Антонія, до якого парафіяни прийшли попрощатись із о. Владиславом, о. Петром і о. Кшиштофом, які їдуть зі Львова до інших парафій, щоби там провадити душпастирську діяльність і сіяти у людські серця Добру Новину.

На Месах, 25 і 26 червня, зібралося чимало вірних: тих, які належать, до діючих при парафії спільнот, і тих, які щодня, щотижня, ходячи до храму, слухали слово Боже, яке проголошували отці, наповнювали свої серця Божою присутністю, а також, відчували їхню підтримку.
Наймолодші – діти приготували францисканцям маленьку виставу, старші ж виразили свою вдячність через присутність у храмі, слова подяки та молитву у намірах отців.

О. Владислав Лізун OFM Conv. від 1992 року працював в Україні, більшість часу у Львові у костелі св. Антонія, де був настоятелем монастиря та парафії. Він вклав багато зусиль у відновлення Сантуарію; був духовним опікуном, діючих при парафії, спільнот, таких як: „Родина Родин”, спільноти сімей і подружніх пар „Йоанни Беретти Молла”, Францисканського Ордену Світських; був капеланом воєнних ветеранів у Львові і Комітету відбудови кладовища Львівських Орлят.
О. Владислав має великі заслуги у сприянні відновленню історичних храмів у Львові, Більшівцях, Винниках, Щерці та Семенівці (Львівська обл.).
У 2015 р. о. Владислав Лізун був відзначений президентом Броніславом Коморовським Золотим Хрестом Заслуг за інтеграцію польського суспільства в Україні, за сприяння в опіці та розвитку культури польської меншини в Україні.

О. Петро Франків OFM Conv. працював у Львові у костелі св. Антонія протягом 2006-2007 років і 2012-2016 років. На протязі цього часу він був духовним опікуном спільноти „Віри і світла” та створеної ним спільноти „Скеля”, наставником літургійної служби вівтаря (міністрантів); вів катехези для україномовної та російськомовної спільнот; відвідував самотніх і старших людей у львівському будинку пристарілих, де сповідав, уділяв Св. Причастя та допомагав тим, хто там проживає.

О. Кшиштоф Пельц OFM Conv. працював у Львові у костелі св. Антонія протягом 2003-2005 років і 2015-2016 років. На протязі цього часу він був духовним опікуном спільноти „Gloria”, спільноти „Віри і світла”, Францисканського Ордену Світських; вів дитячі Меси; займався катехізацією дітей у школі та молоді при парафії.

Парафіяни вдячні отцям і бажають їм миру та добра.

{gallery}lviv/16.06.26{/gallery}