о. Ніколай Дубінін OFMConv призначений єпископом-помічником

о. Ніколай Дубінін OFMConv призначений єпископом-помічником

Папа Франциск призначив нового єпископа-помічника архідієцезії Матері Божої в Москві. Став ним 47-літній францисканець із Ордену Братів Менших Конвентуальних о. Ніколай Дубінін.

О. Ніколай народився у 1973 р. в Росії (Ростовська область) та походить зі змішаної сім’ї: його батько є православного віросповідання, а матір, яка народилася у польській родині в Білорусі – римо-католицького.

Саме у Москві розпочалося костельне життя о. Ніколая. У 1993 р. він почав навчатися у Духовній Семінарії в столиці Росії, проте після року навчання вступив до Ордену Братів Менших Конвентуальних і подальшу формацію пройшов у Польщі. У 2000 р. склав вічні обіти у Латинському Кафедральному соборі в Москві, також там прийняв пресвітерські свячення.

Кілька років потому о. Ніколай почав вивчати літургіку в Інституті Пасторальної Літургіки в Падуї. Вродовж тринадцяти років був старшим настоятелем Ордену Братів Менших Конвентуальних у Росії. Два роки виконував обов’язки настоятеля монастиря св. Антонія Чудотворця у Санкт-Петербурзі.

Нововисвячений єпископ зазначив, що Архідієцезія Матері Божої в Москві територіально є однією з найбільших у світі. «Найпрекраснішим є те, що це є жива Церква. Її специфіка полягає в тому, що у Росії римо-католицька Церква становить меншість. Гарним є те, що ми є та весь час залишаємося виразним знаком католицизму. Це міжнародна Церква, знак великої єдності, духовної солідарності Церкви у цілому світі. Думаю, що це є власне такою родзинкою нашої Церкви».

https://www.vaticannews.va/

One Comment

Comments are closed.