ПЕРЕГРИНАЦІЯ МОЩЕЙ СВ. МАРГАРИТИ АЛЯКОК

ПЕРЕГРИНАЦІЯ МОЩЕЙ СВ. МАРГАРИТИ АЛЯКОК

”Боже Серце – це безмежна глибінь всілякого добра, до якої убогі повинні звертатися у всіх своїх потребах. Це глибінь радості, в якій щезає весь наш  смуток. Це глибінь смирення проти нашої гордині, глибінь милосердя для нещасливих, врешті глибінь любові, в якій ми повинні приховати всю нашу злиденність” (Св. М. Маргарита Алякок)

Свята Марія Маргарита Алякок, яка належала до Ордену Сестер-Візиток, відома своїми об’явленнями пов’язаними з таємницею Ісусового Серця. Ісус також залишив Св. Маргариті 12 обітниць для тих, хто буде вшановувати Його Найсвятіше Серце. Завдяки св. Маргариті ми святкуємо Урочистість Найсвятішого Серця Ісуса та маємо богослужіння дев’яти перших п’ятниць місяця.
Сестра Маргарита відійшла у вічність у 1690 р. у своєму монастирі в Паре-ле-Моньяль у Франції, де було поховане її тіло. І саме звідтіля прибули на Україну, зокрема у Львів, мощі цієї великої Святої. З Польщі до львівського монастиря Сестер Служебниць Найсвятішого Серця Ісуса 6 квітня їх привіз о. Бартош Райновський, канцлер Митрополичого Управління у Перемишлі у супроводі Сестер Серцянок. Таким чином розпочалася перегринація мощей Святої по українських парафіях з нагоди 250-ї річниці встановлення Свята Пресвятого Серця Ісуса на нашій землі. В неділю, 7 квітня, в Урочистість Божого Милосердя, вірні мали нагоду вшановувати цю Святу в катедральному храмі м. Львова.
А в понеділок, св. Маргарита перебувала уже в храмі св. Антонія, на вівтарі присвяченому Божому Серцю, де знаходиться також її образ. Цього дня, як і кожного першого понеділка місяця, сестри-монахині мали свій день зосередження. Цей день вони провели у винятковій присутності св. Маргарити, а також вірні на кожній Євхаристії молилися до неї та вшановували її мощі. Наступного дня св. Маргарита помандрувала далі по монастирях Сестер Серцянок та католицьких парафіях України, нагадуючи своєю особою про велике прагнення Ісуса, щоб Його Серце люди любили і шанували, а також винагороджували за невдячність, байдужість та гріхи, якими світ ранить Його.

 {gallery}lviv/13.04.10{/gallery}