Початок Канонізаційного Процесу Отця Єпископа Рафала Керницького

”Зібрані у Львівській Катедрі, яка своєю історією сягає архиєпископа бл. Якова Стрепи, францисканського місіонера і пастиря львівської Церкви, з вірою і переконанням про святість життя єпископа Рафала Керницького, францисканця, настоятеля львівської Катедри, єпископа-помічника львівської Архідієцезії, прикликаючи світла Святого Духа, який нехай керує нашими починаннями і зміцнює нас в справі, яку сьогодні розпочинаємо”.

Цими словами о. Славомир Зелінський OFM Conv. Відкрив Урочисту Сесію початку Беатифікаційного Процесу о. єпископа Рафала Керницького OFM Conv. о 16.00 4 травня 2012 р. в Катедрі Внебовзяття ПДМ у Львові, в соту річницю його народження.
Після привітання запрошених і прибулих гостей: архиєпископа Мечислава Мокшицького, якому завдячуємо ініціативу розпочати Процес, єпископа Маркіяна Трофимяка з Луцької дієцезії, єпископа Міляна Шашіка з Закарпаття, єпископа-помічника Харківсько-Запорізької дієцезії Яна Собіло, о. Ярослава Захаріаша – Провінціала Краківської Провінції конвентуальних францисканців, представників греко-католицького духовенства – Отців Василіянів, Отців Редемптористів, представників польського консульства та державної влади України, а також всіх зібраних з нагоди цієї Урочистості, вірні вислухали доповіді професорів, які прибули з Краківського Університету Йоана Павла ІІ: о.
Юзефа Волчанського про післявоєнну ситуацію Церкви в нашій країні та о. Здіслава Гоголі OFM Conv., який наблизив слухачам особу та життя Отця Рафала.
Черговим пунктом програми було оголошення Декрету та присяга Трибуналу, тобто офіційний початок беатифікаційного процесу. Урочисту Сесію завершила Свята Меса під проводом архиєпископа Мечислава Мокшицького, який від імені всіх зібраних віддав Господу Богу справу беатифікації, просячи про благословення, про світло Святого Духа, щоб згідно з Божою волею був винесений на вівтарі Слуга Божий Отець Єпископ Рафал, дякуючи таким чином за все добро, яке ми отримали через його руки, а також за прекрасне свідоцтво життя цієї людини.

{gallery}12.05.02{/gallery}