Привітання чеснот

Радуйся, Царице Мудросте, нехай Господь оберігає тебе з твоєю сестрою, святою, чистою Простотою. Пані свята Убогосте, нехай Господь оберігає тебе з твоєю сестрою, святою Покорою. Пані свята Любове, нехай Господь оберігає тебе з твоєю сестрою, святою Слухняністю.

Свята Мудрість засоромлює злого та всіляку його підступність. Чиста і свята Простота засоромлює всіляку мудрість цього світу та мудрість тіла. Свята убогість засоромлює гордість і жадібність, і турботи цього світу.

Усі найсвятіші чесноти, нехай вас оберігає Господь, від якого ви берете початок і походите. Немає у всьому світі жодної людини, яка могла б одну із вас мати, якщо перед тим не померла би. Хто одну (із чеснот) посідає й інших не зневажає, – посідає усі. І хто одну (із чеснот) зневажає, той жодної не посідає та зневажає усі. І кожна засоромлює вади та гріхи.

Свята Покора засоромлює гордість і усіх людей, які є зі світу, та усе, що є зі світу.

Свята Любов засоромлює всі спокуси злого та тілесні спокуси, і всіляку боязнь тілесну. Свята Слухняність засоромлює всіляку людську та тілесну пожадливість , і підтримує тіло у самозреченні, щоби те підкорялося духові й слухало свого брата, та чинить людину підданою усім людям, і не лише самим людям, але також диким і жахливим звірям, щоби ті могли робити з ним усе, що захочуть, наскільки Господь із висока їм дозволить.