Процесія на честь покровителя Львівської Ахідієцезії

Процесія на честь покровителя Львівської Ахідієцезії

Вже кілька років поспіль на початку осені вулицями Львова проходить процесія з мощами бл. Якова Стрепи, у минулому архієпископа міста, а сьогодні – покровителя Львівської Архідієцезії.

Процесії передувало Тридення на честь бл. Якова, яке відбулось у храмі св. Антонія. Вечірні Святі Меси правились на польській і український мовах. Щоденно після останньої Меси мала місце адорація Пресвятих Дарів, яку проводили парафіяльна молодь, спільнота „Скеля”, гурт „S.Anto”; вірні молилися за мир в нашій країні, за повернення приміщення монастиря Францисканців у Львові та в особистих намірах. Особливим гостем, який очолював Меси на польській мові та скерував до вірних Слово Боже був о. Рафал Антощук OFM Conv., неопресвітер з Польщі. З його рук богопосвячені особи та вірні отримали папське благословення.
Процесія, яка відбулась 5 вересня, вирушила з хаму св. Антонія та завершилась у Латинському Кафедральному соборі. У ній взяли участь єпископи, священики, вірні зі Львова та його околиць, а також вірні з Польщі. Були присутніми діти та молодь, яка брала участь в Архідієцезіальному Дні Молоді. Під час ходи вірні молилися на розарії в намірах миру та примирення між людьми в Україні.
Об 11.00 год. у Кафедральному соборі розпочалася Свята Меса, яку очолив єпископ Григорій Кашак. Співслужили Євхаристію Архієпископ Львівський Мечислав Мокшицький, єпископ-помічник Львівської архідієцезії Леон Малий, єпископ-емерит Харківсько-Запорізької дієцезії Мар’ян Бучек, священики з Львівської Архідієцезії та Польщі, богопосвячені особи, представники Української Православної Церкви Київського Патріархату. На урочистості були присутніми Генеральний Консул Республіки Польща у Львові п. Ярослав Дрозд із дружиною Беатою та інші гості.
У Слові Божому, виголошеному до численно зібраних вірних, єпископ Григорій приблизив постать бл. Якова, який у всіляких справах прибігав до заступництва Матері Божої, був Її ревним шанувальником і завдяки Марії був миротворцем у ті важкі часи, в які він жив.
Після Святої Меси відбулося вручення вірним Львівської Архідієцезії медалей бл. Якова Стрепи за служіння у Львівській Церкві.

{gallery}lviv/15.09.01{/gallery}