Різдвяні канікули у Борисполі

Різдвяні канікули у Борисполі

Віддаляється від нас атмосфера Різдвяних Свят. Була вона відчутна і під час зимових шкільних канікул, які тривали до 16 січня. З’явилася тоді думка, щоб використати цей час і якось „вирвати” молодь із їхніх домівок, бо як вони самі потім сказали: в дома вже їм було нудно. Тому 13 січня, у п’ятницю, і 14 січня, у суботу, відбулася невеличка „тусовка” у нашій парафії та поза її межами.

Отже, у п’ятницю ми поїхали на екскурсію до Києва, щоб навідатися до деяких римсько-католицьких храмів і побачити там різдвяний вертеп. Першим місцем, яке ми відвідали, була парафія Братів Капуцинів, що на лівому березі Києва. Бр. Гжегож, тамтешній настоятель, показав нам всі куточки монастиря та храму і, звичайно ж, вертеп, в якому особливу увагу привернули тварини, які виглядали як живі. Потім у монастирській каплиці ми зустрілися з Ісусом в Євхаристії, тобто переживали Службу Божу. Після неї бр. Гжегож запросив нас на чай. Будучи на лівому березі Києва, ми попрямували до центру міста і, пройшовшись Хрещатиком, опинилися в Кафедральному соборі св. Олександра. Звідти помандрували через парк, в якому видно панораму Дніпра, на Софіївську площу, в центрі якої знаходиться прикрашена ялинка, проходить різдвяний ярмарок тощо. Потім ми поїхали до Сестер Служниць Святого Духа, які почастували нас смачним обідом. На завершення екскурсії ми відвідали храм св. Миколая, щоб там подякувати Господу за день, яким нам обдарував. Звідти трохи змучені, але задоволенні, ми повернулися до Борисполя.
Другий день зустрічі відбувся в нашому храмі. Спершу мала місце адорація Пресвятих Дарів і Ясел, яка проходила в атмосфері співу колядок, роздумів над Божим Словом і молитви подяки. Наступним кроком було чаювання та час веселих конкурсів, забав, інтеграційних танців і доброї музики. Потім мав місце обід, а після нього – фільм на різдвяну тематику.
Дякуємо Богу і молоді, яка відгукнулась, щоб таким чином прожити останні дні своїх різдвяних і зимових канікул.

{gallery}boryspil/17.01.10{/gallery}