СЕРЦЕ БАТЬКІВ - реколекції для сімей

СЕРЦЕ БАТЬКІВ - реколекції для сімей

СЕРЦЕ БАТЬКІВ, це цикл зінтегрованих реколекцій для сімей із св. Йосифом – Обручником Пресвятої Діви Марії. Ціллю таких реколекцій є духовна і психоемоційна допомога сім’ям у їхньому переживанні свого подружжя і батьківства.

Саме в Більшівцях, у Центрі Миру і Поєднання, яким опікуються францисканці, в днях 10-12 грудня 2021 року, відбулися вже втретє такі реколекції для семи сімей. Організували їх і провадили бр. Станіслав Нуцковський (місцевий францисканець) і с. Еріка Дорош (юзефітка із Староконстантинова).
Цим разом темою формаційної зустрічі було спілкування, як і у сфері духовного життя так і психоемоційного.
Особливістю цих реколекцій є те, що на них подружжя може приїзджати із своїми дітьми, яких часто не мають з ким залишити на довший період. Опікою і анімуванням дітей зайнялися Сестри Презентки із недалекого Рогатина: с. Агата і с. Маргарита. Ця опіка над дітьми, дозволила батькам взяти повну участь у формаційних зустрічах.
Цінним були тренінги, які провадила для подружь с. Еріка і також можливість індивідуальних розмов чи сповіді.
У програмі реколекцій не забракло часу і на „веселий вечір”, у якому брали участь і батьки і діти. Цей вечір пройшов в атмосфері радості, творчості і відкритості. Особливістю цього вечора, були сімейні конкурси із нагородами.
Реколекції закінчились відчуттям недоситу.. але і певного вже досвіду життя, для будування іще триваліших відносин у сім’ї повних миру і радості.