Створені для Любові

З 28 грудня 2011 року по 5 січня 2012 року в Санктуарії Матері Божої в Більшівцях,  уже вдруге відбулися ФРАНЦИСКАНСЬКІ МОЛОДІЖНІ РЕКОЛЕКЦІЇ OASIS, започатковані восени 2011 року Отцями Францисканцями і
аніматорами Школи християнського життя та євангелізації. Цього разу, так як і попереднього, відповідальним за реколекції, які пройшли під гаслом <<Створені для любові>>, був о. Кароль Янушевський OFMConv.
У ці дні зібралася молодь (бл. 100 осіб) з чотирьох областей України – Львівської, Івано-Франківської, Хмельницької та Тернопільської, щоб поєднати приємне з корисним, тобто зустріти Новий 2012 Рік в гарному товаристві Бога і людей, під опікою Матері Божої Більшівецької, та щоб задуматися над своїм життям і покликанням.
Як і належиться християнським реколекціям, перше місце було відведене молитві. Вона була цікава і різноманітна, традиційна і спонтанна – Євхаристія, роздуми над Божим словом, молитва псалмами, власними словами, а також піснями, жестами і танцями. Глибоко запав в душу молодих людей вечір, коли вони прийняли Ісуса Христа як свого Господа і Спасителя, вечір прощення, коли пробачали, перепрошували та молилися до Святого Духа.
Відповідно до основної теми реколекцій, конференції, розмови, ділення в малих групах були присвячені покликанню, яким Бог обдарував людину, створюючи її на свій образ, тобто покликанню до Любові. Що таке справжня любов, яким повинен бути чоловік, жінка та відносини між ними, якими повинні бути взаємини між молодими людьми, між старшим і молодшим поколінням? Такі та інші життєві запитання обговорювалися на зустрічах. Незважаючи на молодий вік учасників, були конференції присвячені приготуванню до життя у подружжі, у сім’ї; конфліктам, яких ніколи не можна уникнути в сімейній спільноті. Окрім розмов, проводилися  майстер-класи – танцювальний та акторський, а також тренінги: як слухати інших людей та вміло вести діалог.
Достатньо було місця і часу також на розваги: танці, ігри, веселі вечори та спільні прогулянки. Все це, щоб краще пізнати людей, які поруч, щоб подружитися, щоб створити справжню спільноту. А зустріч Нового Року, що розпочався адорацією Ісуса у Пресвятих Дарах і Євхаристією, а продовжився привітаннями, взаємними побажаннями, бенгальськими вогнями і танцями, буде цілий рік радісно відлунюватися в пам’яті і серцях учасників реколекцій, які вже з нетерпінням чекають на наступний, весняний, тур реколекцій у Більшівцях.