Ювілей о. Владислава Лізуна

Ювілей о. Владислава Лізуна

Цього року, 15 серпня, минає 25 річниця висвячення у священики о. Владислава Лізуна, настоятеля костелу св. Антонія у Львові. З цієї нагоди першої неділі після Великого Кальварійського Відпусту (храмове свято в Кальварії Пацлавській припадає в Урочисість Успіння Пресвятої Діви Марії), 18 серпня 2013 р., ювіляр приїхав зі Львова та відслужив Святу Месу в санктуарії Страстей Господніх і Матері Божої Кальварійської в Кальварії Пацлавській о 12.00 год.

Зустріч була запланованою в тісному колі близьких осіб, але оскільки неділю і Великий Відпуст розділяло лише кілька днів, а погода була сонячною, на Кальварійську гору приїхало близько 1000 паломників з різних районів Прикарпаття. Проповідь під час ювілейної Євхаристії виголосив о. др. Йосиф Лізун, рідний брат ювіляра. Під час проповіді він пояснив вірним, чому саме в цьому місці святкується ювілей і розповів про ювіляра та про його заслуги для римо-католиків у Львові, при тому згадуючи про титул, яким наділили його журналісти видання “Kurier Galicyjski” – Сторож віри і польськості.
На завершення Святої Меси о. Владислав виразив слова подяки усім, кому завдячує те, що може сьогодні святкувати свій ювілей і усім присутнім роздав пам’яткові образки. А отець настоятель і кустод Кальварійського Санктуарію Петро Райзнер запросив присутнє на Євхаристії духовенство та найближчу родину ювіляра, брата з дружиною і сестру з чоловіком на обід до монастирського рефекторію.

{gallery}lviv/13.08.19{/gallery}