Свято І св. Причастя в Мацьківцях

Свято І св. Причастя в Мацьківцях

Дванадцять дітей, після трьох років приготування, вперше приступили до Таїнства Покаяння і Таїнства Євхаристії. Ця урочиста подія відбулася під час Святої Меси о 13 год. 27 травня 2012 р. в парафіяльній святині Мацьківців. Саме в цей час, мама хлопчика, що приступав до І св. Причастя, зробила йому найкращий подарунок – народила братика.

Щоб діти гідно могли прийняти Таїнства, їх готувала с. Марія Немченко зі Згромадження Служебниць Святого Духа, яка приїжджала два рази на тиждень на катехезу. Діти під час катехези писали контрольні тести і здавали екзамен в присутності батьків. Час приготування до І Святого Причастя був гарячим не лише для дітей, але також для їхніх батьків, які готували цю урочистість – оздоблювали храм, прикрашали вівтар і запрошували гостей.
Свято Дітей збіглося з Євхаристійним Конгресом, завдяки чому зросла значимість свята Євхаристії в парафії. Щоденна годинна адорація Найсвятішого Таїнства і Свята Меса впродовж білого тижня допомогли не лише дітям, але також всім вірним краще пізнати і полюбити Ісуса, який перебуває з нами у вигляді Хліба і Вина.

{gallery}mackivci/12.05.27{/gallery}