Благодійний ярмарок 2021

Благодійний ярмарок 2021

Уже 6-й рік поспіль, Францисканська молодь організовує різдвяний, благодійний ярмарок.

Ярмарок розпочався 12 грудня. Для тих хто не зміг  відвідати його фізично, з 12 по 17 грудня працював «online» ярмарок.

Цьогоріч усі гроші вилучені з ярмарку, а саме: 59 564 грн., пішли на будівництво дому для бездомних жінок та самотніх матерів, який будують сестри Альбертинки у Львові на перехресті вулиць Пимоненка та Хлібна. Дім зможе помістити до 40 жінок з дітьми, там будуть психотерапевти, волонтери та все необхідне, щоб бездомна людина змогла встати на ноги та повернутись до гідного життя. Будівництво вже триває рік, проте це дуже затратний процес і потребує багато праці та коштів. Цього року, кожен, придбавши щось вкладав і свою цеглинку в будівництво дому, аби підняти з колін жебрацтва не одну особу. Це не просто благодійність. Це акт милосердя та любові.

На ярмарку, можна було придбати різноманітну різдвяну атрибутику, починаючи від віночків і свічок, закінчуючи ялинковими прикрасами. Також працювало святкове кафе, де можна було почастуватись випічкою і спробувати безалкогольного глінтвейну, або просто гарно провести час у святковій атмосфері. Для наймолодших відвідувачів були передбачені дитячі майстер-класи.

Ярмарок – це чудова традиція, кожного року вона згуртовує парафію, спільноти знайомляться між собою, приходять нові люди, парафіяни активізуються під час підготовки, а саме свято – це можливість кожному долучитись до доброї справи просто отримуючи задоволення від свята.

Чинити добро дуже просто і разом ми зуміли значно більше!

Францисканська Молодь