Бл. Альфонсо Лопес († 3.08.1936)

Під час громадянської війни в Іспанії на початку ХХ століття християнський культ був цілковито заборонений, нищилися і спалювалися церкви та монастирі, через переслідування мученицькою смертю загинуло близько 10 тисяч християн, серед них 13 єпископів, 4184 священики і семінаристи, 2365 монахів, 283 монахині і тисячі вірних. 
Серед мучеників з часів громадянської війни в Іспанії є 6 францисканців конвентуальних із Гранульєса. Папа Йоан Павло ІІ зарахував їх до лику блаженних 11 березня 2001 року.
Отець Альфонсо Лопес відзначався любов’ю до Бога і ближнього, вшануванням Пресвятої Діви Марії. Був розстріляний 3 серпня 1936 року разом із братом Михайлом Сальвадором, який виконував обов’язки кухаря у монастирі. 
Отець Модест Вегас був хорошим проповідником і сповідником. Після фіктивного процесу, під час якого блаженний відважно виступив на захист віри і Церкви, його розстріляли 27 липня 1936 року.
Отець Діонісій Рамос був ревним священиком, відзначався глибокою вірою, любов’ю і покорою. Його і брата Франциска Хатіва розстріляли 31 липня 1936 року. 
Отець Петро Рівера у своєму житті відзначався глибокою духовністю, був інтелігентною і здібною людиною. Його вбили 1 вересня 1936 року.

Боже, Ти блаженним мученикам, Альфонсові та сподвижникам, дозволив стати свідками Христової віри у дусі всепрощення, † дозволь, щоб ми, сильні їхнім заступництвом, стали вірними у сповідуванні Твого Імені. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого,  котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, *Бог, на віки вічні.