В очікуванні на Великдень

В очікуванні на Великдень

«Христос воскрес! Чи віриш у це?», – такими словами розпочав проповідь у неділю Воскресіння Христового о. Владислав Лізун OFM Conv, настоятель храму св. Антонія у Львові.
Урочистій Месі передувала резурекційна процесія, у якій взяло участь чимало парафіян, щоб разом святкувати найбільше Християнське Свято.

Священики і сестри, діти, міністранти, хоругвянки, молодь і усі віряни йшли процесією, даючи свідоцтво, що Христос – воістину воскрес.
У Велику Середу, 1 квітня, вулицями Львова пройшла Хресна дорога богопосвячених осіб, яка розпочалась у Латинському Кафедральному храмі Месою о 18.00 год. Євхаристію і Хресну дорогу очолив архієпископ Мечислав Мокшицький. Стояння зачитували богопосвячені особи, роздумуючи над стражданнями Ісуса і своїм покликанням, хрест несли вірні. Завершилась Хресна дорога у костелі св. Антонія, де молодь гуртуS.Anto прикрасила молитву піснями.
У Великий Четвер, який розпочинає Пасхальне Тридення і Велику П’ятницю, коли християни адорують хрест, – храм під час Літургії був наповнений парафіянами. Також протягом цілого дня у п’ятницю і цілої ночі з п’ятниці на суботу різноманітні парафіяльні спільноти, діти, молодь, священики і сестри адорували Ісуса у Пресвятих Дарах в темниці і гробі.
Під час Літургії Великої Суботи розпочалось святкування Воскресіння Христового, яке триватиме аж до Неділі Божого Милосердя.

{gallery}lviv/15.04.05{/gallery}