День Молоді в Борисполі

День Молоді в Борисполі

22-24 березня 2013 року відбувся ХХІ Дієцезіальний День Молоді у Житомирі.., але із філією в Борисполі!
Незважаючи на погодні умови, зустріч відбулася, але у Борисполі, в костелі Преображення Господнього. Присутньою була молодь з Борисполя, Бортнич та Бориспільського району. Всі разом, борючись зі снігом, вони молилися, навчалися та розважалися.

У п’ятницю відбулася конференція «Про ЦЕ, або чому до вінчання не можна», яку провів настоятель парафії о. Станіслав Нуцковський. Він розказав 12 причин «чому ні» та навів аргументи, приклади і наслідки «якщо так, то…». Після конференції була праця в групах, під час якої учасники обговорювали почуте та ділилися враженнями і висновками.
О 15-й годині в православній каплиці на території міської-районної лікарні м. Борисполя молилися Коронку до Божого милосердя за зачатих дітей. Після вечірньої меси була Хресна Дорога, а після вечері перегляд фільму «Хлопчик у смугастій піжамі».
У суботу, після ранкової меси в монастирі Сестер Служебниць Святого Духа та смачного чаю, знову відбулася Хресна Дорога «Зцілення ран» для зібраної молоді на основі притчі «Про блудного сина», котра доторкнула серця усіх присутніх, в стояннях якої кожен знайшов свою рану і, сподіваємося, зцілив її.
Моментом щирості та відвертості став «Вечір питань та відповідей». За весь день були зібрані у скриньці анонімні і не зовсім питання, які могли бути адресовані будь-кому, але відповіді на них потрібно було дати правдиво і в присутності всіх.
Важливою також була спільна фізична робота. Хлопці допомагали братам Францисканцям чистити територію храму від постійно падаючого снігу, а дівчата частували гарячими смачними стравами. Молодь так здружилася, що робота була зовсім не важкою, а веселою та цікавою.
У Вербну Неділю, по закінченні служби Божої та обідньої трапези, пройшов «турнір» по настільному тенісу, переможцем в якому став бр. Михайло Безронк.
Звісно, вони не потрапили до Житомира, не зустрілися з молоддю всієї України, не прийняли участі в урочистості в’їзду Ісуса до Єрусалиму, але, сподіваємось, провели час не гірше і, можливо, винесли багато цікавого та корисного для себе.
{gallery}boryspil/13.03.24{/gallery}