Зустріч вищих францисканських настоятелів у Тернополі.

Зустріч вищих францисканських настоятелів у Тернополі.

В п’ятницю, 6 листопада у монастирі Різдва Пресвятої Богородиці відбулась зустріч вищих францисканських настоятелів України. Це без перебільшення, історична подія, адже такої зустрічі ще не було.

Отож на зустрічі були присутні: провінціал францисканської Провінції Св. Архангела Михаїла (РКЦ) – о. Доброслав Копистеринський OFM, кустош кустодії в Україні та Росії (РКЦ) – о. Григорій Романович OFM cap. настоятель делегатури в Україні (РКЦ) – о. Едвард Кава OFM conv. та протоігумен Фундації Всіх Святих Серафимського Чину (УГКЦ) – о. Іван Канти Пєхота OFM.
Зустріч відбулась у монастирській бібліотеці де брати настоятелі в першу чергу розповідали про історію своїх структур, тобто яким чином брати францисканці різних гілок потрапили в Україну. Відтак настоятелі вели мову про різні служіння які ведуться при францисканських монастирях. Серед тих найпоширенішою виявилась праця з бідними, бездомними, хворими. Брати говорили про видавничі успіхи, велась мова і про ІІІ Орден Святого Франциска який потребує більшої уваги і опіки. Не обійшлось очевидно і без розмови про труднощі і проблеми, серед яких знаменне місце посідає проблема покликань до монастиря. На останок брати зобов’язались і надалі проводити подібні зустрічі та встановили дату наступної зустрічі.

http://www.ofmbizant.com.ua/tserkovni-novyny/zustrich-vycshyh-francyskanskyh-nastoyateliv-u-ternopoli/