Католицькі Скаути Європи у Більшівцях

Католицькі Скаути Європи у Більшівцях

Дім Мами у Більшівцях, що ним опікуються францисканці, знову притягнув до себе виняткову групу з Івано Франківська – це були Католицькі Скаути Європи – їх було дванадцять дівчат віком від 9 років.

3 серпня при Домі Мами розпочався рух: біля стін храму почали появлятися намети і біля них метушилися наші виняткові гості. Згодом, як наметове містечко постало, розпочався скаутовий табір під гаслом „Леді – жінка XXI століття”.
Відповідальною за організацію цього табору була Наталія Щкоропаняк і її мужньо підтримували сестра Герарда (василіянка з Івано Франківська) і брат-діакон Микита (василіянин з Івано Франківська).
Наші гості пережили насичений час майстер класів, конференцій, молитви, спільної праці і цікавих ігор, відвідали місцевий будинок опіки над літніми людьми, пізнавали наше селище і його мешканців.
На завершення табору, яке відбулося у неділю 8 сепрня, до дітей-скаутів приїхали їхні батьки, які взяли участь у завершальній Месі і могли на власні очі переконатися про чудовість цього місця.