Фатімське богослужіння в Мацьківцях

Фатімське богослужіння в Мацьківцях

13 серпня, у костелі Народження Пресвятої Діви Марії в Мацьківцях, відбулося Фатімське богослужіння. Це вже стало доброю традицією, з травня по жовтень, кожного 13 числа місяця, проводити в цьому храмі молебень до Богородиці.

О 18.00 год. була звершена Св. Меса, а після Євхаристії мало місце саме богослужіння: молитва на розарії та процесія з фігурою Матері Божої.

Літургію очолив настоятель парафії Успіння Пресвятої Діви Марії в Чорному Острові о. Віктор Ткач MIC і співслужили отці францисканці – господарі місця.

На спільній молитві згромадилися парафіяни, які завжди беруть активну участь у проведенні богослужінь, та мешканці зі сусідніх сіл і місцевостей. Тутешні люди в особливий спосіб віддають шану Пресвятій Діві, і щомісяця приходять просити, через Її заступництво, про потрібні благодаті для себе, своїх близьких і цілого світу.

А вже 8 вересня цей францисканський костел буде встановлений санктуарієм Матері Божої Фатімської. Урочисту Св. Месу, під час якої відбудеться проголошення санктуарію, та Фатімський молебень очолить отець єпископ Леон Дубравський, ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії.

fot. Станіслав Прилуцький