Конвентуальні та капуцини на допомогу українцям

Конвентуальні та капуцини на допомогу українцям

Бюро з Питань справедливості, миру і цілісності створіння Братів Менших Конвентуальних і Братів Менших Капуцинів були співорганізаторами«Майстеркласів Суспільного Театру» („Warsztatów Teatru Społecznego”) при конвентуальній спільноті св. Йоана Хрестителя в Легниці – Польща, які відбувалися в днях 7-18 серпня 2022 року.

У відповідь на війну в Україні, фр. Майкл Ласкі OFMConv і фр. Жоель де Жезус OFMCap, генеральні делегати з питань справедливості, миру та цілісності створіння, разом із українським ФОС, організували формаційну програму в Легниці. Ціль майстер-класів – допомога у здобутті нових вмінь людям, які допомагають українцям, постраждалим через війну, особливо дітям.Фр. Стефано Лука OFMCap, директор капуцинського «Відділу Суспільного Театру» („Wydziału Teatru Społecznego”) провів навчання, використовуючи ряд дій, що називаються «Формація Суспільного Театру». Він навчив учасників якпрацювати з людьми, які пережили травматичні ситуації, та психосоціальної адаптації animacji psychospołecznej. Також даним францисканськимдушпастирством передбачена духовна підтримка людей, з метою запевнити їм цілісну опіку.

Під кінець майстер-класів (навчань) учасники запланували заснувати місцеві «Групи Суспільного Театру» для українських дітей в трьох місцевостях у Польщі та в місті, розташованому на південь від Києва, в Україні. Може написати в загальному, без уточнень  —-   в Україні. Впродовж найближчих шести місяців брати підтримуватимуть їх завдяки сесіям наживо. На початку лютого 2023 року група особисто зустрінеться на навчальній сесії. Бюро з Питань справедливості, миру і цілісності створіння Братів Менших Конвентуальних і Братів Менших Капуцинів сподіваються, що після завершення військових дій вдасться організувати майстер-класи в Україні.

Від імені всіх, хто взяв участь в програмі, дякуємо місцевій спільноті братів в Легниці, особливо братам Янові Павліку та Анджею Ланецькому. Вони відкрили свій дім, допомогли заспокоїти різні потреби програми, а передусім допомогли нав’язати контакт з українськими дітьми, які користали з плодів цих майстер-класів.

Фр. Майкл Ласкі

Генеральний делегат з Питань справедливості, миру і цілісності створіння