Щорічне вшанування бл. Якова Стрепи

Щорічне вшанування бл. Якова Стрепи

Від 7 по 9 вересня 2022 р. в львівському санктуарії св. Антонія знаходилися реліквії бл. Якова Стрепи, францисканця, покровителя Львівської Архідієцезії. Впродовж трьох днів вірні мали змогу помолитися перед релікварієм Галицького Архієпископа та попросити через його заступництво про потрібні благодаті для себе і своїх близьких.

Св. Месу на початок Тридення в честь бл. Якова очолив о. Славомир Зєлінський, директор Відділу загального душпастирства Львівської Архідієцезії, відповідальний за організацію цієї урочистої події. Спільно з ним Євхаристію звершували о. Станіслав, кустош Францисканців в Україні, о. Славомир, настоятель парафії та о. Станіслав, вікарій кустодії.

Впродовж Тридення відбувались богослужіння до бл. Якова Стрепи. Також кожен мав можливість помолитися перед реліквіями у зручний для себе час.

На завершення перебування реліквій в санктуарії о. Славомир Зєлінський, який у проповідях говорив про пастирське служіння бл. Якова та про його захоплення ідеалом миру і добра, заохотив присутніх подумати над власним життям: наскільки воно є впорядкованим, яка в ньому ієрархія вартостей і чи в ньому є місце для Бога.  

Процесії з реліквіями блаженного цього року не було у зв’язку з війною. Релікварій був перевезений до Вищої духовної семінарії Львівської Архідієцезії в Брюховичах, де відбувалися ХХІ Архідієцезіальні Дні Молоді та Конгрегація Духовенства. Також там молодь і богопосвячені особи молилися до покровителя нашої архідієцезії та просили про його заступництво.

Подячна Св. Меса на закінчення Тридення була звершена в Кафедральному соборі в суботу, о 18.30 год.