На парафії св. Антонія у Львові розпочався  курс «Альфа»

На парафії св. Антонія у Львові розпочався курс «Альфа»

У неділю 1 березня 2015 р. у храмі святого Антонія у Львові відбулася перша зустріч євангелізаційного курсу «Альфа». У ній взяли участь близько 180 осіб різного віку. Організатори курсу – спільнота Віднови в Святому Дусі «Живий вогонь» та молодіжна спільнота «Глорія». Духівник курсу – о. Павло Одуй OFM conv.

«Альфа» – це курс, що передбачає 12 зустрічей, на яких розглядаються основні питання християнської віри. Кожна зустріч курсу Альфа у Львові включає конференцію (розгляд теми), євангелізаційну сценку або пантоміму, особисте свідчення когось з членів спільнот, а також обговорення теми в групах.
Під час конференції на першій (вступній) зустрічі курсу обговорювалися три твердження щодо християнства, які побутують в сучасному секуляризованому суспільстві. Перше з них – що християнство є нудним. Отець Павло (ведучий конференції) на основі власного досвіду та досвіду життя відомих людей пояснив, що бути християнином зовсім не нудно, а навпаки – дуже цікаво, і що життя з Богом заповнює пустоту – «діру», яка є в серці кожної людини, і чинить людину щасливою. Друге твердження – це те, що християнство є хибним (неправдивим). Для спростування цього твердження о. Павло посилався на думки видатних вчених та науковців, які були переконані в своїй християнській вірі та наголошували на тому, що віра і наука не суперечить одна одній. Третє твердження – що християнство не важливе і не актуальне для сучасної людини. Отець пояснив, що істина є одна і вона об’єктивна, а отже, якщо християнство є істинним – то воно життєво необхідне та актуальне для кожного. Отець наголосив, що не достатньо «вірити в що-небуть, лиш би щиро», як кажуть багато людей, а важливо віднайти правду і в неї вірити, бо і помилятися можна щиро (вірячи в щось, що є неправдою), а це може привести до тяжких наслідків.
Після конференції Марія Линовецька (член спільноти «Живий вогонь») поділилася свідченням зі свого навернення і життя з Богом. Вона розповіла про те, як Господь звільнив її від самотності, наповнив її життя сенсом, та допоміг створити добру сім’ю.
Далі в програмі зустрічі була євангелізаційна сценка, яку презентувала молодь зі спільнот-організаторів курсу. Закінчилася перша зустріч курсу «Альфа» спільною молитвою з піснями та благословенням отця.

{gallery}lviv/15.03.01{/gallery}