Організація духовної опіки в умовах збройного конфлікту

Організація духовної опіки в умовах збройного конфлікту

У днях 28-29 жовтня, бр. Едуард Кава OFM Conv., настоятель провінційної делегатури в Україні, брав участь у міжнародній конференції військових капеланів під назвою «Організація духовної опіки в умовах збройного конфлікту» у м. Києві, організованій Національною гвардією України. У конференції брали участь капелани різних віросповідань з 10 країн.

Національна гвардія України сформувалася поряд із розвитком збройного конфлікту на території країни. Під час конференції капелани різних країн і віросповідань представили свої структури та моделі функціонування душпастирства.
Живий конфлікт в Україні є двигуном творення постійних душпастирських структур в країні. Під час конференції була можливість почути свідоцтво кількох українських капеланів, які повернулися нещодавно з околиць Донбасу та описували своє служіння під час тривання конфлікту.
Було показано фільм, який представляв собою працю українських капеланів, знятий під час військових дій у Донбасі. Відбулися заняття, під час яких учасники конференції ознайомилися з місцями праці капеланів під час тривання конфлікту. Також мала місце дискусія, яка торкалася ролі відповідальності капеланів за служіння воїнам різних віросповідань.
Зі сторони Римсько-католицької Церкви в Україні у конференції брали участь харківсько-запорізький ординарій єпископ Станіслав Широкардюк OFM, о. Роман Лаба OSPPE, делегат паулінів в Україні та о. Едуард Кава OFM Conv.
Натомість у днях 8-11 листопада бр. Едуард Кава OFM Conv., їздив із душпастирським візитом до воїнів, які перебувають на фронті на сході України. Під час перебування на Сході він сповідав, служив Євхаристію і спілкувався з людьми, які воюють.
При нагоді бр. Едуард привіз воїнам зимове взуття, яке закупив за кошти парафії та монастиря у Борисполі.

{gallery}boryspil/15.11.11{/gallery}