Паломництво ікону Святого Йосифа Працівника

Паломництво ікону Святого Йосифа Працівника

Мир і Добро!

Кожний з нас потребує в житті знаків, які нам покажуть шляхи, куди ми мандруємо, так само на шляху віри нам потрібні знаки, які вкажуть нам шляхи до зустрічі з Богом: Слово Боже, Таїнства та інше. Особливим знаком є ікона, це як вікно, через яке Бог хоче нам показати Свою святість, якою Він хоче розпалити наші серця.

24 грудня 2021 року, на Святій Месі о 20:00 год., освячено ікону Святого Йосифа Працівника і розпочалось паломництво цієї ікони від родини до родини нашої парафії. Все це паломництво має намір відновити життя нашої парафії.

Паломництво розпочинається від недільної Святої Меси, після благословення конкретна родина забирає ікону і молитовник, який спеціально приготовлений для молитви в родині. В своїх домівках родина ставить ікону в центральному місці де віряни збираються на молитві. Кожного дня сім’я разом збираються, моляться, роздумують над Словом Божим, читають тексти Пап Римських про святого Йосифа. В суботу ввечері приїжджає один з братів, щоб разом з родиною молитися в їхніх намірах, роздумувати над Словом Божим, освячує помешкання, благословляє вірян, відбувається спілкування з парафіянами і залишає копію ікони на пам’ять. На завершення священик забирає ікону до храму, де в неділю її забирає наступна родину.

Це паломництво наповнює нас оптимізмом, що Бог в Своїй доброті чинитеме великі чудеса переміни людських сердець.

Брати Францисканці з Кременчука