Міністр Провінції приїхав до України з візитацією

Міністр Провінції приїхав до України з візитацією

Від 7 до 16 вересня 2023 р. Міністр Краківської Провінції св. Антонія і бл. Якова Стрепи Ордену Братів Менших Конвентуальних бр. Мар’ян Голомб перебував в Україні з канонічною візитацією.

Він відвідав братів у наших монастирях: бл. Якова Стрепи в Більшівцях, Пресвятої Діви Марії Ангельської в Мацьківцях, св. Максиміліана Кольбе в Кременчуці, св. Бонавентури в Борисполі та св. Франциска з Асижу у Львові. Така візитація передбачена один раз впродовж чотирилітньої каденції..

У львівському монастирі св. Францика з Асижу бр. Мар’ян Голомб був 14 вересня. Саме цього дня, в свято Воздвиження Всечесного Хреста, Кустодія Братів Менших Конвентуальних в Україні переживала своє патрональне свято та 3-тю річницю її заснування. З цієї нагоди була звершена подячна Св. Меса. Очолив Євхаристію Кустош бр. Станіслав Кава, який молився за братів, котрі утворюють Кустодію. На Літургії також був присутнім бр. Мар’ян Голомб, який виголосив до присутніх у храмі проповідь, і бр. Славомир Бистрий, настоятель монастиря.

Завершив Міністр Провінції свій візит участю в урочистостях вшанування загиблих в битві під Дитятином (Івано-Франківська область), які мали місце 16 вересня. Разом з бр. Мар’яном до Дитятина поїхав Кустош Кустодії.