Реліквії бл. Якова Стрепи в костелі св. Антонія

Реліквії бл. Якова Стрепи в костелі св. Антонія

Впродовж 6-8 вересня 2023 р. в Санктуарії св. Антонія у Львові знаходилися реліквії бл. Якова Стрепи, францисканського єпископа Львова з кінця  XIV ст.

У середу, 6 вересня, Св. Месу, яка розпочала паломництво реліквій очолив бр. Станіслав Кава OFMConv – кустош францисканської Кустодії Святого Хреста. Під час проповіді бр. Станіслав наблизив постать Великого Апостола і Архіпастиря львівської архідієцезії та заохотив до того, щоб впроваджувати у життя характеристичні риси побожності бл. Якова: культу Пресвятих Дарів, синівської відданості Марії та францисканської простоти і покори. Після Св. Меси була заспівана літанія до Блаженного.

Впродовж наступних днів костел св. Антонія відвідало багато мешканців Львова, які після молитви перед реліквіями бл. Якова записували свої наміри до спеціальної книги, яка знаходилася поруч з релікварієм.

Після кожної Св. Меси мали місце богослужіння до Блаженного.

Відвідини реліквій завершилися в п’ятницю, 8 вересня, Св. Месою о 18.00 год., яку очолив бр. Станіслав Пекала, вікарій Кустодії. Після Євхаристії реліквії було перевезено до Вищої Духовної Семінарії в Брюховичах. Там на них чекала молодь, згромаджена на ХХІІ Архідієцезіальних Днях Молоді.

Пережиті дні були часом молитви в намірі закінчення війни та настання довгоочікуваного миру в Україні.