Перша зустріч із Євхаристійним Ісусом

Перша зустріч із Євхаристійним Ісусом

30 травня, у неділю Пресвятої Трійці, під час Св. Мес о 12.00 і 15.00 год., дев’ятнадцятеро дітей з парафії св. Антонія у Львові, вперше у своєму житті, зустрілися з Євхаристійним Ісусом – прийняли І Св. Причастя.

Готувалися діти до цього моменту впродовж двох років під час катехізації, яка відбувалась при костелі. А навчали діток с. Антоніла та с. Зофія.

Напередодні урочистості діти, також вперше, зробили іспит совісті та приступили до Таїнства Сповіді.

Євхаристію о 12.00 год. очолив о. Павло Одуй, а Св. Месу о 15.00 год. очолив о. Микола Орач, настоятель парафії.

Все проходило дуже урочисто.

На початку Св. Меси батьки уділили своїм дітям благословення, після чого, разом зі священиком, увійшли до храму. Там на них чекали дідусі та бабусі, хресні, родичі і парафіяни, які прийшли розділити з наймолодшимирадість цієї події.

Євхаристію прикрасили співом с. Едита, с. Ірина та діти, які співають разом із ними під час недільних Св. Мес.

Діти, які приступали до І Св. Причастя, підготували Літургію Слова: читання, псалом і молитву вірних.

Проповіді були цікавими і повчальними. Отці пояснили дітям, чому настільки важливо для людини приймати Ісуса під видом хліба і вина до свого серця.

Потім мало місце відновлення хрестильних обітниць. Діти із запаленими від Пасхалу свічками, разом із дорослими, відреклися від гріха і всілякого зла,та визнали віру в Бога.

Після Євхаристійної Літургії, яка готує вірних до моменту Св. Причастя,діти прийняли до свого серця Ісуса під видом хліба.

На завершення Св. Мес наймолодші подякували батькам, священикам і сестрам за виховання, навчання та їхню любов. І отримали на память освячені розарії, молитовники та булочки, які занесли додому, щоби поділитися з рідними.