Початок і продовження великопісних реколекцій у Львові

Початок і продовження великопісних реколекцій у Львові

У днях з 6 по 8 березня у храмі св. Антонія відбулись парафіяльні реколекції, які провів о. Павло Томис з Ордену Місіонерів Облатів Непорочної Марії.
Реколекційна наука була скерована до усіх вірян, і, безпосередньо, до людей старших, хворих, молоді, дітей і батьків.

За основу великопісної науки о. Павло взяв уривок Євангелія від св. Луки про подорож двох учнів Ісуса до Емаусу. Роздуми ж були на тему християнської віри.
Перший день навчання отець-реколекціоніст присвятив вірі і Слову, яке є Богом, через яке людина була створена, завдяки якому вона увірувала в Бога і має змогу розвивати свою віру у житті. „Віра народжується від слухання.” (слова св. Павла Апостола), „Чи не палало наше серце, коли Він промовляв до нас в дорозі.” (з Євангелія св. Луки). Отець наголошував, що кожна людина є запрошена до того, щоб слухати Слово, розуміти його і приймати усім серцем; лише тоді віра може бути дозрілою, коли людина буде це Слово читати, приймати і роздумувати над ним.
Наступного дня о. Павло говорив про те, що віра, яку ми здобуваємо завдяки Слову, не може зростати без Євхаристії і відкритості на іншу людину, пояснюючи, що учні, прибувши до Емаусу, запросили Ісуса залишитися з ними та пізнали Господа при ламанні хліба.
У неділю, на завершення реколекцій, о. Павло розповів, чого людині віри слід уникати. Він пояснював, що віра не може бути на показ, а людина не може бути гордою, натомість заохочував своїм життям, через виконання власних повсякденних обов’язків, прославляти Бога.
13 березня розпочались триденні великопісні реколекції українською мовою, які провів о. Євгеній Цимбалюк з Ордену Паллотинів.
Перший день реколекцій о. Євгеній присвятив Таїнству Покаяння, пригадуючи вірянам про його важливу роль у житті кожного християнина, а також розповів про п’ять умов доброї сповіді.
Наступного дня отець-реколекціоніст розповідав про Євхаристію. О. Євгеній навів приклад бл. Гонората Козмінського та св. Йоана Марії Віаннея і їхній спосіб переживання Святої Меси. Натомість дітям Він наочно показав, наскільки гріх „зв’язує” кожну людину і що людині неможливо самотужки з цього гріха визволитись.
У неділю, в останній день великопісної науки, о. Євгеній порівнював культуру людини у повсякденності з культурою християнина на щодень. Він пояснював, що так, як вихована людина у своєму житті вітається і прощається, використовує слова „дякую”, „перепрошую” і „прошу”, так і християнин має змогу вітатися з Богом зранку на молитві та прощатися на молитві ввечері, перепрошувати Господа у сповіді та дякувати Богові, беручи участь в Євхаристії.
Реколекції закінчилися, тепер віряни чекають на Свято Воскресіння Христового. З серця дякуємо о. Павлові і о. Євгенію за великопісні навчання.

{gallery}lviv/15.03.15{/gallery}