РЕКОЛЕКЦІЇ БРАТІВ З УКРАЇНИ

РЕКОЛЕКЦІЇ БРАТІВ З УКРАЇНИ

17-22 вересня цього року брати-францисканці, які працюють на Україні, переживали свої щорічні реколекції в містечку Меджугор’є в Боснії і Герцеговині, в домі, збудованому канадійським подружжям Ненсі і Патриком. Реколекції провів о. Станіслав Гліста, настоятель монастиря в Ташкенті (Узбекистан).

Ми вирушили в далеку дорогу зі Львова вдосвіта в понеділок двома бусами. По дорозі затрималися на ніч в Марійному Санктуарії в Gödöllô, недалеко від Будапешта в Угорщині. Оскільки дорога була довга, то наші реколекції розпочалися вже в Угорщині Святою Месою і першою конференцією. Разом з нами в реколекціях взяв участь Laszlo Rozsa, сталий диякон з цієї парафії. Вранці ми поїхали далі. По дорозі відслужили Святу Месу і з’їли обід в місті Тольна. До Меджугор’є ми доїхали пізно ввечері. На нас чекали там дуже гостинні господарі. В них ми затрималися до п’ятниці. На місці, крім реколекційних конференцій, брати брали участь в програмі, яку приготували господарі, слухали свідоцтва візіонерів і історії їхнього життя, були на хресній дорозі і горі об’явлень, а також брали участь у вечірній Євхаристії і адорації Найсвятішого Таїнства в парафіяльній святині. Реколекції завершилися в суботу відновленням обітів в храмі капуцинів в Gödöllô в Угорщині.
В неділю 23 вересня настоятель та економ краківської провінції францисканців зустрілися у Львові з братами, що працюють на Україні. Це була перша зустріч після Звичайної Провінційної Капітули.
Провінціал о. Ярослав Захаріяш обговорив чотирьохрічний план Провінції та постанови Капітули. Він заповів, що 21 жовтня відбудеться офіційне відкриття монастиря під покровительством бл. Якова Стрепи в Більшівцях. Також в жовтні буде заснований монастир Матері Божої Ангельської в Мацьківцях.
Вищий настоятель оголосив, що його делегатом на Україні знову обрано о. Едуарда Каву. Одночасно пригадав компетенції, які має його представник. Отець Делегат запропонував настоятелів спільнот у Львові (о. Владислав Лізун) і Більшівцях (о. Григорій Цимбала) на членів своєї Ради. Економом і секретарем Делегатури було обрано о. Станіслава Пенкалу.
Під час зустрічі брати зробили підсумок своєї праці за минулий рік, реферуючи спільні ініціативи організовані Делегатурою (піші паломництва до Більшівців і Кальварії Пацлавської; Францисканську Зустріч Молоді в Більшівцях, керигматично-катехетичні реколекції для молоді, а також реколекції для духовенства двох обрядів).
Напередодні провінціал і економ відвідали спільноту у Більшівцях та ознайомилися з реставраційно-будівничими працями монастирського комплексу.
На завершення перебування на Україні провінціал з братами взяли участь в ювілейній урочистості Львівського Митрополита Мечислава Мокшицького (25 років священства та 5 років єпископських свячень). Пастирю Церкви францисканці подарували образ Якова Стрепи – покровителя Львівської Архідієцезії та краківської провінції францисканців.

{gallery}akcje/09.21{/gallery}